Εντυπωσιακές κινητοποιήσεις κατά της μάσκας στην Ευρώπη

2238
μάσκας

Ανεξαρτήτως αντιρρήσεων για τις λαϊκές αντιδράσεις κατά των μέτρων για τη αντιμετώπιση του κορονοϊού, δεν μπορεί παρά να σημειωθεί η μεγάλη έκταση των κινητοποιήσεων που έχουν λάβει χώρα στην Ευρώπη και οι οπoίες έχουν ως αιχμή  την καθολική και υποχρεωτική χρήση της μάσκας παντού.

Κατά χιλιάδες κατέβηκαν το περασμένο σαββατοκύριακο στους δρόμους πολίτες των πιο διαφορετικών πολιτικών προελεύσεων, που δηλώνουν πολέμιοι της υποχρεωτικής μάσκας παντού αλλά και άνθρωποι που ανησυχούν για τις επιπτώσεις που έχει όλα στα επίπεδα της κοινωνικής ζωής, η επιβολή ιδιαίτερα αυστηρών περιοριστικών μέτρων κατά του νέου κορονοϊού.

Η μεγαλύτερη διαδήλωση από όλες πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο αλλά διαλύθηκε αμέσως, μόλις λίγα λεπτά μετά την έναρξη της, από την αστυνομία, λόγω έλλειψης σεβασμού στην τήρηση των αποστάσεων μεταξύ των διαδηλωτών, όπως ανακοίνωσαν σχετικά οι Αρχές.

Μετά το αίτημα για διάλυση της συγκέντρωσης, στην οποία κατά τους διοργανωτές συμμετείχαν δεκάδες χιλιάδες πολίτες, πολλοί εκ των  διαδηλωτών παρέμειναν στη θέση τους και φώναζαν “αντίσταση” και “εμείς είμαστε ο λαός“, ενώ έψελναν τον γερμανικό εθνικό ύμνο.

Και στο Λονδίνο πολλές χιλιάδες διαδηλωτές που ζητούσαν το τέλος της “ιατρικής τυραννίας“, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Τραφάλγκαρ, μεταξύ των οποίων ήταν και ο αδερφός του πρώην επικεφαλής των Εργατικών της Βρετανίας Τζέρεμι Κόρμπιν,  ενώ στο Παρίσι πλήθος συγκεντρωμένων διαμαρτυρήθηκε για την υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Η γαλλική αστυνομία έσπευσε να τιμωρήσει με πρόστιμο 135 ευρώ πολλούς από τους συμμετέχοντες στη συγκέντρωση, καθώς δεν φορούσαν προστατευτική μάσκα κατά την διάρκεια της διαδήλωσης, προκαλώντας αντιδράσεις από τους συγκεντρωθέντες.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, με τα ίδια επίσης αιτήματα, πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο και από πολίτες στη Ζυρίχη της Ελβετίας.

Κ.Μ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας