Ενοπλη επίθεση σε Ελληνορθόδοξη εκκλησία στη Λυών-Τραυματισμένος ιερέας

939

Επίθεση πραγματοποιήθηκε προ ολίγου σε Ελληνορθόδοξη εκκλησία στη Λυών της Γαλλίας.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, υπάρχει ένας, τουλάχιστον, τραυματίας. Πρόκειται για τον ιερέα της εκκλησίας, ελληνικής ιθαγένειας, που μόλις έκλεινε τον ναό.

Ο ιερέας φέρεται ότι έχει πυροβοληθεί με πριονωμένο κυνηγετικό όπλο και είναι σε σοβαρή κατάσταση ενώ ο δράστης διαφεύγει της σύλληψης.

Το υπουργείο Εσωτερικών σε Tweet του αναφέρει πως το περιστατικό σημειώθηκε στον τομέα Jean-Mare στο 7ο διαμέρισμα στη Λυών και πως στο σημείο έχουν σπεύσει δυνάμεις ασφαλείας και διάσωσης.

Ο ιερέας, 52 ετών είναι ο π. Νικόλαος Κακαβελάκης και είναι πατέρας δυο παιδιών.

Ο π. Νικόλαος Κακαβελάκης

 

Ο π. Νικόλαος Κακαβελάκης, σύμφωνα με έγκυρες δημοσιογραφικές πηγές, είναι Θεολόγος, Ιστορικός και δίδασκε παράλληλα στο Πανεπιστήμιο της πόλης, μαθήματα Βυζαντινής Ιστορίας. Διέμενε εδώ και χρόνια στην γαλλική πόλη, με την οικογένειά του.

Οι αστυνομικές αρχές ερευνούν το ενδεχόμενο, αυτή η νέα επίθεση αν είναι τρομοκρατική ενέργεια, καθώς στο παρελθόν είχε δεχθεί άλλη μια επίθεση από πολίτη.

Σύμφωνα με ανθρώπους από το περιβάλλον του κ. Κακαβελάκη, τότε, ο ιερέας στο παρελθόν είχε δεχθεί επίθεση από Έλληνα πολίτη ο οποίος αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας