Εμβόλιο-Νορβηγία: Και άλλοι θάνατοι σε ηλικιωμένους άνω των 75 ετών

1310
Και άλλοι θάνατοι σε ηλικιωμένους άνω των 75 ετών

Νέο alert. Τα τελευταία στοιχεία προσθέτουν ακόμη 6 ανθρώπους στον ήδη γνωστό αριθμό των 23 που έχασαν τη ζωή τους μετά την πρώτη δόση του εμβολίου. Μειώνεται και η ηλικία των ηλικιωμένων που πιστεύεται ότι επηρεάζονται.

Συνολικά 29 θανάτους ανθρώπων άνω των 75 ετών που έκαναν την πρώτη δόση εμβολίου Covid-19 έχει καταγράψει η Νορβηγία, εγείροντας ερωτήματα για το ποιες ομάδες του πληθυσμού πρέπει να κάνουν το εμβόλιο

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, τα τελευταία στοιχεία προσθέτουν ακόμη 6 ανθρώπους στον ήδη γνωστό αριθμό των 23 που έχασαν τη ζωή τους μετά την πρώτη δόση του εμβολίου, ενώ μειώνει και την ηλικιακή ομάδα που πιστεύεται ότι επηρεάζεται –την Παρασκευή, είχε ενημερώσει ότι οι δυνητικοί κίνδυνοι αφορούν ηλικιωμένους άνω των 80 ετών.

Εως την Παρασκευή, το εμβόλιο των εταιρειών Pfizer/BioNTech ήταν το μόνο που ήταν διαθέσιμο στη Νορβηγία και «όλοι οι θάνατοι συνδέονται με αυτό το εμβόλιο», δήλωσε η Νορβηγική Υπηρεσία Φαρμάκων.

«Για εκείνους που έχουν πιο σοβαρή αδυναμία, ακόμη και σχετικά ήπιες παρενέργειες του εμβολίου μπορεί να έχουν σοβαρές συνέπειες», δήλωσε το Νορβηγικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας. «Για όσους έχουν πολύ σύντομη διάρκεια ζωής ούτως ή άλλως, το όφελος του εμβολίου μπορεί να είναι οριακό ή άσχετο».

Η εμπειρία της Νορβηγίας έκανε τη χώρα να αναφέρει ότι τα εμβόλια Covid-19 ίσως είναι πολύ επικίνδυνα για τους πολύ ηλικιωμένους και πολύ άρρωστους.

Τα αποτελέσματα υποδηλώνουν ότι οι συνήθεις παρενέργειες μπορεί να έχουν συμβάλει σε σοβαρές αντιδράσεις σε αδύναμους ηλικιωμένους, ανέφερε η Νορβηγική Υπηρεσία Φαρμάκων.

«Γνωρίζουμε ότι έχουν επίσης αναφερθεί θάνατοι σε άλλες χώρες, αλλά δεν έχουμε ακόμη πλήρη στοιχεία σχετικά με αυτό», δήλωσε ο οργανισμός φαρμάκων της Νορβηγίας. «Υπάρχουν επίσης διαφορές μεταξύ των χωρών όσον αφορά την προτεραιότητα στους εμβολιασμούς και αυτό θα μπορούσε επίσης να επηρεάσει την αναφορά ανεπιθύμητων ενεργειών, συμπεριλαμβανομένου του θανάτου», πρόσθεσε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας