Εμβόλια για…χρόνια-Ειδικοί λένε ότι η αποτελεσματικότητα εμβολίων φθίνει με το χρόνο!

1466
Ειδικοί λένε ότι η αποτελεσματικότητα εμβολίων

Οι ειδικοί δήλωσαν πως η προστασία που προσφέρουν τα εμβόλια «πιθανότατα» να εξασθενεί με την πάροδο του χρόνου, επομένως οι εμβολιασμοί θα διαρκέσουν για αρκετά χρόνια ακόμα!

«Είναι εξαιρετικά πιθανό ότι η ανοσία που προσφέρουν τα εμβόλια έναντι της λοίμωξης από SARS-CoV-2, και δυνητικά έναντι της βαριάς νόσου (πιθανότατα όμως σε μικρότερο βαθμό»  εξασθενούν με τον χρόνο» αναφέρει σύμφωνα με το Reuters έγγραφο της Επιστημονικής Συμβουλευτικής Ομάδας για Επείγουσες Καταστάσεις (SAGE).

«Είναι επομένως πιθανό ότι οι εκστρατείες εμβολιασμού κατά του SARS-CoV02 θα συνεχιστούν για πολλά ακόμα χρόνια, αν και προς το παρόν δεν γνωρίζουμε τη βέλτιστη απαιτούμενη συχνότητα για τον επανεμβολιασμό που θα προστατέψει τους πιο ευάλωτους» εκτιμά η ομάδα.

Το έγγραφο, με τίτλο «Για πόσο διάστημα τα εμβόλια συνεχίζουν να προστατεύουν από την Covid-19», συντάχθηκε από διακεκριμένους ιολόγους και επιδημιολόγους του Imperial College του Λονδίνου, του Πανεπιστημίου του Μπέρμιγχαμ και της υπηρεσίας δημόσιας υγείας της Αγγλίας (Public Health England).

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι η αποτελεσματικότητα των εμβολίων θα παραμένει υψηλή έναντι της σοβαρής νόσου, ενώ η αποτελεσματικότητα έναντι τις ήπιας νόσου και της διασποράς του ιού πιθανώς θα φθίνει.

Αυτό υποστηρίζεται από προκαταρκτικά δεδομένα που δείχνου ελαφρά πτώση των εξουδετερωτικών αντισωμάτων σε διάστημα μερικών μηνών.

Η Pfizer επίσης εκτιμά ότι η αποτελεσματικότητα φθίνει και ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα ότι ετοιμάζει για το φθινόπωρο νέο εμβόλιο που θα προσφέρει 12 φορές υψηλότερη προστασία έναντι του άκρως μεταδοτικού στελέχους Δέλτα, το οποίο ενοχοποιείται για νέο πανδημικό κύμα σε πολλές χώρες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας