ΕΛ.ΠΕ: Οι εργαζόμενοι μπλόκαραν επιτυχώς την επίσκεψη της Glencore στα διυλιστήρια

1195
εργαζόμενοι
Το Σωματείο των εργαζομένων στα ΕΛ.ΠΕ εμπόδισε την επίσκεψη αντιπροσωπεία της ελβετικής εταιρίας στις εγκαταστάσεις της Ελευσίνας και του Ασπροπύργου. Τι δηλώνει στο Euro2day.gr, ο πρόεδρος του ΠΣΕΕΠ. Κινητοποιήσεις και στην επίσκεψη της Vitol.
Μπλόκο σε αντιπροσωπεία της ελβετικής Glencore, που επρόκειτο να επισκεφθεί και να περιηγηθεί σήμερα στα διυλιστήρια των ΕΛ.ΠΕ στην Ελευσίνα και τον Ασπρόπυργο, πραγματοποίησαν με επιτυχία οι εργαζόμενοι της εταιρείας, προασπίζοντας τα συμφέροντα τα δικά τους αλλά και τα συμφέροντα του ελληνικού δημοσίου και της κοινωνίας.Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Euro2day.gr, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Σωματείου Εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια Παναγιώτης Οφθαλμίδης οι εργαζόμενοι είχαν συγκεντρωθεί το πρωί στις εγκαταστάσεις της Ελευσίνας και δεν επέτρεψαν την είσοδο του κλιμακίου της Glencore. Οι συνδικαλιστές είχαν προκηρύξει στάσεις εργασίας και έτσι στις 8.40 το πρωί εμπόδισαν τους εκπροσώπους του ελβετικού ομίλου που διεκδικεί την εξαγορά των ΕΛ.ΠΕ.

Παρόμοια κινητοποίηση είχαν οργανώσει και στις εγκαταστάσεις του διυλιστηρίου του Ασπροπύργου, όπου δεν επετράπη επίσης η είσοδος γύρω στις 9 με 9.30 το πρωί.

Ο πρόεδρος του ΠΣΕΕΠ δηλώνει για μία ακόμη φορά την αντίθεση των εργαζομένων στην πώληση του πλειοψηφικού πακέτου της εταιρίας, ενώ ανάλογες κινητοποιήσεις προγραμματίζουν και για τις 3 και 4 Σεπτεμβρίου όπου αναμένεται να αφιχθεί κλιμάκιο και του έτερου διεκδικητή των ΕΛ.ΠΕ, της ολλανδικής Vitol.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας