ΕΛ.ΑΣ: Tρεις προσαγωγές από τις κινητοποιήσεις στην ΑΣΟΕΕ. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας

954

Για τρεις προσαγωγές κάνει λόγο η Αστυνομία με νεώτερη ανακοίνωση σχετικά με τις κινητοποιήσεις στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας, ενώ υπήρξε τραυματισμός δύο αστυνομικών οι οποίοι διακομίστηκαν στο 401 Αθηνών. 

Η κυβέρνηση της Ν.Δ νομοθετώντας την κατάργηση του Πανεπιστημιακού ασύλου, στην προσπάθεια να την επιβάλλει στην πράξη,  η Αστυνομία δεν δίστασε να δείξει τη γνώριμη τακτική καταστολής εναντίον των φοιτητικών κινητοποιήσεων, συγκεκριμένα στην είσοδο φοιτητών στο Πανεπιστήμιο που μπήκαν στο εσωτερικό του για να πραγματοποιήσουν Γενική Συνέλευση αντιδρώντας στη χθεσινή απαράδεκτη απόφαση της Πρυτανείας, μετά την εκκαθαριστική επιχείρηση της αστυνομίας, να κλείσει τη σχολή ενόψει της γιορτής του Πολυτεχνείου.

Στη συνέχεια οι φοιτητές αποκλείστηκαν για πάνω από δύο ώρες, με τα ΜΑΤ να έχουν παραταχθεί μπροστά τους και μέσα στο χώρο του Πανεπιστημίου και έχοντας  αποκλείσει και τους γύρω δρόμους σε μια προσπάθεια να απωθήσουν τους εκατοντάδες αλληλέγγυους κόσμου που συνέρρεαν για συμπαράσταση από τη στιγμή που έγινε γνωστή η είδηση.

Εκεί αποφασίστηκε παρέμβαση στη ΓΑΔΑ για συμπαράσταση στους τρεις προσαχθέντες- κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης υπήρξε ένταση και προσήχθη ένα ακόμα άτομο από τις δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο- και συγκέντρωση διαμαρτυρίας , για την υπεράσπιση του Ασύλου, ενάντια στην καταστολή και την προσπάθεια κατατρομοκράτησης του κινήματος σήμερα στις 6 μ.μ. στα Προπύλαια όπου οι φοιτητές καλούν σε μαζική συμμετοχή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας