ΕΛΠΕ: Σταματούν έρευνες υδρογονανθράκων στα χερσαία οικόπεδα Άρτας-Πρέβεζας-Επιτυχία πίεσης πολιτών Ηπείρου

577
Επιτυχία πίεσης πολιτών Ηπείρου

Οι πολίτες της Ηπείρου δεν αντιμάχονταν γενικώς την άντληση υδρογονανθράκων στη χώρα μας, η οποία είναι πολύτιμη για τον τόπο, ιδιαίτερα η άντληση κοιτασμάτων του πανάκριβου φυσικού αεριού.

Οι πολίτες της Ηπείρου αντιπάλεψαν με επιτυχία τον εντοπισμό κοιτασμάτων σε ιστορικούς χερσαίους τόπους απείρου κάλους και σε χερσαία εδάφη ιδιαίτερα υψηλής παραγωγικότητας, πράγματα που θα επέφεραν μεγάλη φυσική και οικονομική καταστροφή στον Ηπειρωτικό χώρο, ενώ οι μόνες που θα επωφελούντο θα ήταν ξένες πολυεθνικές εταιρείες.

Με ανακοίνωσή του, ο Όμιλος «Ελληνικά Πετρέλαια», επισημαίνει ότι σταματά τις εργασίες για έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων στις χερσαίες παραχωρήσεις «Άρτα – Πρέβεζα» και «Βορειοδυτική Πελοπόννησο».

Την απόφασή του κάνει γνωστή μέσω επιστολών στην Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων σύμφωνα με ρεπορτάζ της ertnews.gr.

Ταυτόχρονα αναφέρει ότι τα δικαιώματα έρευνας και παραγωγής που είχαν παραχωρηθεί στις θυγατρικές εταιρείες του Ομίλου, ύστερα από διεθνή διαγωνισμό, επιστρέφουν εκ νέου στο Ελληνικό Δημόσιο.

Τονίζει επιπλέον ότι «εστιάζει τις προσπάθειές του στον εντοπισμό βιώσιμων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων σε θαλάσσιες περιοχές που έχει εντάξει στο χαρτοφυλάκιό του.

Προς την κατεύθυνση αυτή συνεχίζει να εξετάζει το ενδεχόμενο εξεύρεσης αξιόπιστων συνεταίρων που διαθέτουν διεθνές κύρος, τεχνογνωσία, εγνωσμένη εμπειρία, καθώς και την απαιτούμενη οικονομική ευρωστία για να συνεισφέρουν στο εγχείρημα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας