Ελλάδα: Ουραγός δαπανών για κρίση-Μείωση μισθών-Εργαζόμενοι στην πείνα-1,2 εκ. άνεργοι!

1235
ελστατ
Απογοήτευσαν τα κυβερνητικά μέτρα για την κρίση

Οι θριαμβολογίες Μητσοτάκη σε μια ομιλία μετριότητας που αφορούσε τα κυβερνητικά μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης, αποτέλεσαν πρόκληση για τον ελληνικό λαό, ο οποίος λόγω της βαριάς σκιάς της πανδημίας δείχνει ακόμα κάποια ανοχή απέναντι σε μια φριχτή κοινωνικοικονομική κατάσταση που βιώνει και η οποία κάθε μέρα επιδεινώνεται χωρίς καμία προοπτική.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είπε τίποτα για το γεγονός, ότι η Ελλάδα είναι ουραγός όσον αφορά τις δαπάνες για την αντιμετώπιση της κρίσης σε σχέση με τις ευρωπαϊκές χώρες. Οι δαπάνες των 24 δις για τις οποίες μίλησε, αρκετά φουσκωμένες για προπαγανδιστικούς λόγους, είναι οι μικρότερες ως ποσοστό του ΑΕΠ στην Ε.Ε και ωχριούν μπροστά στις αντίστοιχες δαπάνες πάνω από τα 60% του ΑΕΠ της Γερμανίας!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης  δεν είπε τίποτα για το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν έχει πάρει μέχρι σήμερα ούτε ένα ευρώ από την Ε.Ε για την αντιμετώπιση της κρίσης, ενώ “δουλοπρεπώς “χαιρέτισε το πακέτο Μέρκελ-Μακρόν, από το οποίο η Ελλάδα θα λάβει ψίχουλα, που θα πληρωθούν με επιβαρύνσεις της στον κοινοτικό προϋπολογισμό, τα οποία και αυτά θα περιοριστούν περαιτέρω από τις γνωστές χώρες-“γύπες” του Βορρά.

Εντύπωση προκάλεσε ότι ο πρωθυπουργός δεν εξήγγειλε κανένα αναπτυξιακό επενδυτικό σχέδιο για τη χώρα, τη στιγμή που η Ελλάδα αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη ύφεση και οι επενδύσεις έχουν καταρρεύσει πάνω από 30%.

Το μόνο βέβαιο από τις κυβερνητικές εξαγγελίες είναι η μεγάλη μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα και σε ένα μέρος των εργαζόμενων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και το γεγονός ότι δεκάδες χιλιάδες εποχιακά εργαζόμενοι θα μετατραπούν σε ανέργους με εισόδημα ένα ολιγόμηνο επίδομα ανεργίας . Η Ελλάδα γεμίζει σιγά- σιγά με “εργαζόμενους” που βρίσκονται σε κατάσταση πείνας και 1,2 εκατομμύρια άνεργους, με πάνω από τους μισούς μακροχρόνια άνεργους.

Η κυβέρνηση δεν έχει καμία αίσθηση ότι η χώρα έχει μπει σε βαθύ σκοτεινό τούνελ και η ήδη κακή θέση της μέσα στην ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση συνεχώς επιδεινώνεται, χωρίς να έχει κανένα μέλλον.

Η Ελλάδα χρειάζεται αυτή τη στιγμή ένα νέο σχέδιο και μια βαθιά ανατροπή, που θα έχει ως αιχμές  την εθνική ανεξαρτησία και την παραγωγική ανασυγκρότηση με όρους απασχόλησης και δικαιοσύνης. Γύρω από ένα τέτοιο σχέδιο, χρειάζεται να διαμορφωθεί, γρήγορα, ένα μεγάλο μέτωπο αριστερών, προοδευτικών, πατριωτικών, δημοκρατικών δυνάμεων που θα βάλει στο περιθώριο ένα φθαρμένο, παρακμιακό και διεφθαρμνένο πολιτικό σκηνικό, το οποίο, όπως σε μικρογραφία φάνηκε και με τιςπρόσφατες δηλώσεις πόθεν έσχες, το μόνο που γνωρίζει, είναι να πλουτίζει χωρίς να δικαιολογεί τις μεγάλες περιουσίες, να κάνει real estate  και να βγάζει τα λεφτά του στο εξωτερικό, προφανώς γιατί θεωρεί ότι αυτά “κινδυνεύουν” στη χώρα μας!!!

 

Β.Ζ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας