Ελλάδα ακούς; Θερμό μήνυμα Πούτιν για ανάπτυξη ελληνορωσικής συνεργασίας

10324
πούτιν

Βαρυσήμαντο μήνυμα για ανάπτυξη της συνεργασίας με τη χώρα μας έστειλε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τη διαδικασία υποβολής διαπιστευτηρίων από την Ελληνίδα πρέσβειρα στη Μόσχα Κατερίνα Νασίκα.

Ο Ρώσος πρόεδρος, του οποίου η σχέση με τον Ταγίπ Ερντογάν έχει τελευταία διαταραχθεί λόγω Λιβύης, Συρίας και Κριμαίας, υπήρξε ιδιαίτερα φιλικός προς την χώρα μας, παίρνοντας την πρωτοβουλία για ένα γενναίο άνοιγμα όχι μόνο αποκατάστασης των ψυχρών, με ευθύνη της Ελλάδας, σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες αλλά και ουσιαστικής αναβάθμισης τους με ιδιαίτερα ευοίωνες προοπτικές για το μέλλον.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τη διάρκεια της προσφώνησης του τόνισε ότι η περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας ανταποκρίνεται στα συμφέροντα των  δύο κρατών και φυσικά “αντιστοιχεί στις παραδόσεις αιώνων της φιλίας και της αμοιβαίας συμπάθειας των λαών μας“.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν υπογράμμισε ότι “μαζί με τη συνεργασία στην πολιτική, στην οικονομία και την ενέργεια  υπάρχουν καλές ευκαιρίες για την επέκταση των επαφών στον τομέα του τουρισμού και του πολιτισμού“. Υπενθύμισε μάλιστα και το Κοινό Έτος Γλώσσας και Λογοτεχνίας Ελλάδας-Ρωσίας, το οποίο έλαβε χώρα το 2019.

Ελλάδας τα ακούς; Ή η κατεστημένη πολιτικοοικονομική τάξη έχει πάθει βαρηκοΐα απέναντι σε όποιες θετικές φωνές προέρχονται από την Ανατολή;

Δυστυχώς το ελληνικό πολιτικοοικονομικό κατεστημένο θυσιάζει τα εθνικά μας συμφέροντα για να δέχεται ταπεινώσεις από τη Γερμανία και απογοητεύσεις από τις ΗΠΑ, παρ’ όλο ότι η Ελλάδα προσφέρει γη και ύδωρ στη γερμανοαμερικανοκρατία.

Α.Ρ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας