Εκλογικό σύστημα: Νομιμοποίησαν τη μεγάλη ληστεία εδρών-ψήφων. Σκορποχώρι τα κόμματα

1358
εκλογικό

Το εκλογικό σύστημα έκτρωμα, που ψήφισαν από κοινού Ν.Δ και Ελληνική Λύση με την τελευταία να έχει προβεί σε συμφωνία-συναλλαγή στο παρασκήνιο με τη Νέα Δημοκρατία, αποτελεί τη μεγαλύτερη και χειρότερης μορφής ληστεία, αφού ληστεύει μέχρι 50 έδρες από τα κόμματα, ιδιαίτερα τα πιο μικρά, κάτω του 3%, τα οποία εξαφανίζει και αλλοιώνει μέχρι το 20%(!) των ψήφων των πολιτών, σε όφελος σκανδαλωδώς του πρώτου κόμματος, καταλύοντας έτσι κάθε έννοια λαϊκής κυριαρχίας.

Η κλοπή χρημάτων και τιμαλφών διώκεται ως ποινικό αδίκημα αλλά η κλοπή βουλευτικών εδρών και ψήφων, πολύ βαρύτερη ως πράξη και υπονομευτική κάθε ίχνους δημοκρατίας, επιβραβεύεται στο όνομα μιας επίπλαστης, δήθεν, πολιτικής “σταθερότητας” και της ανάδειξης μιας αυτοδύναμης και ανεξέλεγκτης κυβέρνησης της απόλυτης μονοπρόσωπης πρωθυπουργικής εξουσίας.

Είναι τραγικό ότι το εκλογικό αυτό έκτρωμα που ευνοεί τον δικομματισμό, όπως κυνικά ομολόγησε ο Τ. Θεοδωρικάκος στη Βουλή, τον σιγοντάρισε με τον τρόπο του ο Αλέξης Τσίπρας, αφού στην πραγματικότητα θεωρεί ότι ευνοεί τον ΣΥΡΙΖΑ, μιας και καθαγιάζει τον διπολισμό, αφού ο Αλέξης Τσίπρας και η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ δεν ξεχνούν ότι με ένα ανάλογο καλπονοθευτικό σύστημα κέρδισαν δύο φορές τις εκλογές και αν ο ΣΥΡΙΖΑ αναγκάστηκε να ψηφίσει ένα σύστημα “ληστρικήςαπλής αναλογικής με το απαράδεκτο, όμως, όριο του 3%, το έκανε μόνο και μόνο γιατί έβλεπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έπαιρνε την κάτω βόλτα θα ήταν δεύτερο κόμμα και θα έχανε τις εκλογές και επομένως έβλεπε ως καταφύγιο κάποιο διάτρητο αριστερό άλλοθι.

Στο μεταξύ εικόνα διάλυσης και Βαβέλ παρουσίασαν τα συστημικά κόμματα στη Βουλή στη διάρκεια συζήτησης του εκλογικού νόμου, τον οποίων η αλαλούμ εμφάνιση στη Βουλή έμοιαζε με σκορποχώρι. Μάλιστα ο εκ των κορυφαίων υπουργών του Κυρ. Μητσοτάκη, Γ. Γεραπετρίτης, ρίχνοντας τις μάσκες, έφτασε στο σημείο να βαφτίζει υπεύθυνη την απλή αναλογική, άκουσον-άκουσον, για την άνοδο του Χίτλερ στην εξουσία μέχρι και τον εμφύλιο πόλεμο στην Ελλάδα.

Αυτό το σάπιο κλεπτοκρατικό σύστημα, το οποίο είναι προϊόν κατάλυσης της λαϊκής ψήφου και στυγνού εκβιασμού των πολιτών μέσω ενός νοθευτικού εκλογικού συστήματος, δεν χωράει διορθώσεις αλλά μόνο ανατροπή.

Κ.Μ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας