Εκδήλωση στην Αλίαρτο Βοιωτίας σχετικά με τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) στα Αγραφα

1318
αλίαρτο

Το Σάββατο 23 Ιουνίου 2018, πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Αλιάρτου, εκδήλωση με θέμα: «Αιολικά Πάρκα στα Άγραφα, αλήθειες και ψέματα». Την εκδήλωση οργάνωσαν η ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ για την Προστασία του Ευρυτανικού Περιβάλλοντος και το Δίκτυο Φορέων και Πολιτών για την Προστασία των Αγράφων.

Η εκδήλωση αυτή είχε ως στόχο, την τεκμηριωμένη ενημέρωση και ανάπτυξη κριτικού διαλόγου και προβληματισμού αναφορικά με τις συνέπειες εγκατάστασης των δυο Αιολικών Πάρκων στα Άγραφα.

Η συμμετοχή Ευρυτανικών Συλλόγων και Ευρυτάνων Αγραφιωτών, που κατοικούν στην ευρύτερη περιοχή Θήβας-Αλιάρτου-Σχηματαρίου, ήταν συγκινητική. Οι συμμετέχοντες έδειξαν το έμπρακτο ενδιαφέρον τους και την αγάπη τους για τον τόπο καταγωγής τους, καθώς και  την έντονη ανησυχία τους για τις περιβαλλοντικές, οικονομικές, κοινωνικές επιπτώσεις από την επικείμενη  εγκατάσταση  ανεμογεννητριών (ΒΑΠΕ) στα Άγραφα.

Αποτέλεσμα αυτής της εκδήλωσης ήταν η καθολική βούληση των συμμετασχόντων

  • Να δηλώσουν την αντίθεσή τους στην εγκατάσταση Αιολικών Πάρκων (ΒΑΠΕ) στα Άγραφα
  • Να δηλώσουν την αντίθεσή τους στην εκχώρηση της Δημόσιας γης στις εταιρείες στο όνομα του κέρδους
  • Να υπερασπιστούν με κάθε τρόπο το φυσικό κεφάλαιο, με τα ευαίσθητα οικοσυστήματα των βουνών, των δασών και των ποταμών των Αγράφων από τις μη αναστρέψιμες καταστροφές της εγκατάστασης Αιολικών
  • Να δηλώσουν ότι, κανένα μα κανένα αντισταθμιστικό όφελος δεν είναι αρκετό να εξαλείψει την ολοκληρωτική και μη αναστρέψιμη καταστροφή των βουνών, που προξενεί η βαριά βιομηχανία των Αιολικών Πάρκων
  • Να εκφράσουν καθολικά ότι, ο μόνος συμβατός προσανατολισμός ανάπτυξης των ορεινών περιοχών των Αγράφων είναι προς την κατεύθυνση της Αειφόρου Ανάπτυξης, με ήπιες δραστηριότητες του πρωτογενούς τομέα, του οικοτουρισμού και της προστασίας του φυσικού αποθέματος, της βιοποικιλότητας και του τοπίου.

Για τους παραπάνω σημαντικούς λόγους, οι συμμετέχοντες, Σύλλογοι και Αγραφιώτες Ευρυτάνες εγκρίνουμε ομόφωνα και προσυπογράφουμε την ΑΜΕΣΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ του Δ. ΑΓΡΑΦΩΝ, με μονοθεματική συζήτηση: «Αιολικά Πάρκα στα Άγραφα»

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ για την Προστασία του Ευρυτανικού Περιβάλλοντος

Ευρυτανικοί Σύλλογοι (Τριδεντριωτώv, Καρβασσαρά, Μοναστηρακίου, Κουστέσσας, Απεραντίων)

Αγραφιώτες Ευρυτάνες της ευρύτερης περιοχή Θήβας-Αλιάρτου-Σχηματαρίου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας