Εισβολή ΜΑΤ-βροχή χημικών-συλλήψεις-τραυματίες στην ΑΣΟΕΕ. Οι εγκλωβισμένοι φοιτητές καλούν σε συμπαράσταση

1883
ματ

Ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ έχουν εισβάλει εδώ και ώρα στο προαύλιο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) επί της οδού Πατησίων, επιχειρώντας να απομακρύνουν τους φοιτητές από τη σχολή τους!

Η αστυνομική επιχείρηση ξεκίνησε όταν μεγάλος αριθμός φοιτητών συγκεντρώθηκε στη σχολή, σε διαμαρτυρία για το παράνομο κλείσιμό της από την Πρυτανεία, ως συνέχεια των αστυνομικών επιθέσεων των προηγούμενων ημερών, που έφτασαν σε σημείο να καταστρέφουν στέκια αριστερών φοιτητικών παρατάξεων.

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ εξαπέλυσαν βροχή χημικών κατά των φοιτητών, οι οποίοι απαντούν με το σύνθημα “Ψωμί, παιδεία, ελευθερία. Η Χούντα δεν τελείωσε το ’73”.

Ταυτόχρονα, πραγματοποιήθηκαν απρόκλητες συλλήψεις φοιτητών αλλά και διερχομένων πολιτών στην οδό Πατησίων, που έχουν μεταφερθεί στη ΓΑΔΑ, ανάμεσά τους και τραυματίες.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι απαγορεύτηκε σε ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ να προσεγγίσουν τη σχολή!

Έξω από την ΑΣΟΕΕ έχουν παραταχθεί κλούβες της ΕΛ.ΑΣ. και υπάρχει έντονη ανησυχία πως επίκεινται μαζικές συλλήψεις.

Οι φοιτητές απευθύνουν κάλεσμα για την προσέλευση αλληλέγγυων πολιτών και καλούν τον αρμόδιο υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να αποσύρει τις δυνάμεις των ΜΑΤ από την ΑΣΟΕΕ, δηλώνοντας αποφασισμένοι να υπερασπιστούν το πανεπιστημιακό άσυλο και την απρόσκοπτη λειτουργία της σχολής τους.

Έξω από την ΑΣΟΕΕ συγκεντρώθηκε πλήθος αλληλέγγυων, οι οποίοι εξέφραζαν δυναμικά την αποδοκιμασία τους στα ΜΑΤ. Ανάμεσα στους αλληλέγγυους βρέθηκαν στελέχη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, της ΛΑ.Ε,άλλων οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, του ΜέΡΑ25 και βουλευτές του…ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος κατά την τετραετία της διακυβέρνησης του χρησιμοποίησε κατά κόρον τα ΜΑΤ, ειδικά στις κινητοποιήσεις κατά των πλειστηριασμών ενάντια σε πολίτες, νεολαία και σε στελέχη αριστερών κομμάτων…

Τελικά οι φοιτητές αφού σήκωσαν τα πανό τους και έκαναν αλυσίδες βγήκαν από την ΑΣΟΕΕ με πορεία που κατευθύνθηκε στο Πολυτεχνείο όπου θα αποφασίσουν την περαιτέρω πορεία του αγώνα τους.

Αργά το μεσημέρι οι φοιτητές πραγματοποίησαν πορεία προς τα Προπύλαια.

Δείτε βίντεο:

 

https://www.facebook.com/papanikgio/videos/2519747438080162/?t=0

 

https://www.facebook.com/protothemagr/videos/2488429274730124/?t=1

Εκείνη τη στιγμή ακολούθησαν επεισόδια, όπως μπορείτε να δείτε στα βίντεο που ακολουθούν.

 

 

https://www.facebook.com/protothemagr/videos/450996979108575/?t=2

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας