Εθελούσια στην ΕΡΤ, ενώ χρειάζεται προσωπικό. Πόλεμος ΕΣΗΕΑ-ΠΟΕΣΥ

1141
ερτ

Το σενάριο της εθελούσιας εξόδου, αντί για απολύσεις, εξετάζει η κυβέρνηση για την ΕΡΤ.

Ο αριθμός των εργαζομένων προς αποχώρηση δεν έχει υπολογιστεί αν και με τα σημερινά οικονομικά δεδομένα, με την κερδοφορία της ΕΡΤ και το σύνολο των προγραμμάτων της, ο φορέας χρειάζεται περισσότερους εργαζόμενους και όχι λιγότερους. Στην περίπτωση που ληφθεί η απόφαση για μείωση του αριθμού των εργαζομένων, θα υπάρξει και το αντίστοιχο κόψιμο τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών, με την ΕΡΤ να έχει στο σύνολο ένα σημαντικό όγκο τηλεθεατών και ακροατών, χωρίς επί της ουσίας να επηρεάζει τη διαφημιστική αγορά, με κύριο έσοδο το ανταποδοτικό τέλος.

Πόλεμος ΕΣΗΕΑ – ΠΟΕΣΥ για την… ηγεσία!

Η κόντρα που ξεκίνησε μετά τις εκλογές στην Ομοσπονδία των δημοσιογράφων ανάμεσα στα προεδρεία των ΔΣ της ΠΟΕΣΥ και της ΕΣΗΕΑ, με αφορμή το ποιος θα υπογράψει τη συμφωνία εργασιακών σχέσεων στα δημόσια ΜΜΕ με τον πρώην υφυπουργό Ψηφιακής Πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Λευτέρη Κρέτσο, εξελίσσεται σε πόλεμο διαρκείας επί κυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη.

Οι ηγεσίες των δύο συνδικαλιστικών οργανώσεων, που σιωπούν επιδεικτικά στα δυσμενή για τα δημόσια ΜΜΕ σχέδια της κυβέρνησης της ΝΔ, καβγαδίζουν μεταξύ τους για το ποια από τις δύο οργανώσεις θα υπογράψει επιχειρησιακή σύμβαση εργασίας με τη νέα διοίκηση της ΕΡΤ!

Η διοίκηση της ΠΟΕΣΥ, στην οποία επίσης υπάρχει πλειοψηφία, με τη συνεργασία δυνάμεων που πρόσκεινται σε ΝΔ (στην παράταξη του Νίκου Καρούτζου, που είναι μειοψηφία στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ) και σε ΣΥΡΙΖΑ, κατέθεσε πρόταση νόμου για τον διορισμό δημοσιογράφων σε γραφεία Τύπου των ΟΤΑ.

Η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, που αποτελείται από τη συμμαχία δυνάμεων της ΝΔ υπό τη Μαρία Αντωνιάδου και ΣΥΡΙΖΑ, αντέδρασε έντονα και απέστειλε σκληρή επιστολή στο ΔΣ της ΠΟΕΣΥ, στην οποία καταγράφει τη διαφωνία της με τους όρους της πρότασης που κατατέθηκε. Ουσιαστικά εγκαλεί την ΠΟΕΣΥ ότι δεν προώθησε τα συμφέροντα των δημοσιογράφων, αλλά τους αντιμετωπίζει ως… δημοσίους υπαλλήλους!

Με άλλη επιστολή της στο ΔΣ της ΠΟΕΣΥ, η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ εκφράζει την αγανάκτησή της γιατί υπήρξε επαφή με τη διοίκηση της ΕΡΤ για την υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης. Η ΕΣΗΕΑ δηλώνει πως βρίσκεται ήδη σε διαπραγματεύσεις με τη διοίκηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας