Εγκαίνια για αγωγό «Power of Siberia»: Παίρνει μπρος το megaproject Ρωσίας-Κίνας

1084

Εγκαίνια σήμερα για τον αγωγό φυσικού αερίου «Power of Siberia», πέντε χρόνια μετά από την υπογραφή της σχετικής συμφωνίας ανάμεσα στη Μόσχα και στο Πεκίνο.

Δόθηκε, σήμερα, το σήμα για την έναρξη λειτουργίας του νέου αγωγού φυσικού αερίου «Power of Siberia», με την πραγματοποίηση επίσημης τελετής με τη συμμετοχή του Ρώσου πρόεδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και του Κινέζου ομολόγου του Σι Τζινπίνγκ – μέσω τηλεδιάσκεψης.

Ο νέος αγωγός, μήκους 4.000 χιλιομέτρων, θα μεταφέρει φυσικό αέριο από τη Γιακουτία της Ρωσίας στο Κράι Πριμόρσκι Άπω Ανατολής, όπως επίσης και στην Κίνα.

Πίσω από το πρότζεκτ βρίσκεται ο ρωσικός «γίγαντας» του φυσικού αερίου Gazprom, ο οποίος συμφώνησε στην κατασκευή του αγωγού πριν από περίπου 20 χρόνια.

Η τελική συμφωνία μεταξύ της Gazprom και της China National Petroleum Corporation (CNPC) υπεγράφη τον Μάιο του 2014 και προέβλεπε την κατασκευή ενός αγωγού για την προμήθεια της βορειοανατολικής Κίνας με ρωσικό φυσικό αέριο.

Παράλληλα, ο αγωγός θα μπορεί να μεταφέρει δεκάδες δισεκατοομύρια κυβικά μέτρα φυσικό αέριο στην εγχώρια αγορά της Ρωσίας στην Άπω Ανατολή.

Η συνολική αξία της συμφωνίας ανέρχεται σε 400 δισ. δολάρια.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας