Είναι η εκλογή Τσίπρα από τη βάση «πραξικόπημα»;

1474
Είναι η εκλογή Τσίπρα

Ένας φίλος της iskra ρώτησε αγανακτισμένα: “Είναι δυνατόν να μιλάτε για «πραξικόπημα» όταν ο Προέδρος του κόμματος εκλέγεται από τα μέλη του τελευταίου”;

Το θέμα φίλε μου είναι ποιος θα ελέγχει τον Πρόεδρο; Ποιος μπορεί να του υποβάλλει μομφή ή και να τον καθαιρέσει αν χρειαστεί; Η βάση του κόμματος, δηλαδή τα μέλη του, που δεν μπορούν να συνέλθουν ποτέ και να διαβουλευθούν συλλογικά; Διότι ο Πρόεδρος απολογείται και κρίνεται μόνο από το Σώμα που εκλέγεται.

Ακόμα και από το Συνέδριο του Κόμματος, αν εκλέγετο, ο Πρόεδρος, πάλι πολύ δύσκολο ήταν να υποστεί τη βάσανο του ελέγχου και όσων συλλογικότερα θα όφειλε να ακούει και να πράττει.

Γι’ αυτό το σύνηθες στα δημοκρατικά κόμματα είναι ή θα έπρεπε να είναι, ο επικεφαλής τους να εκλέγεται από την Κεντρική Επιτροπή του Κόμματος, η οποία εκλέγεται από το Συνέδριο και το τελευταίο είναι που εκλέγεται από τη βάση του Κόμματος, δηλαδή τα μέλη του. Αλλιώς κατά τεκμήριο δεν εκλέγεται Πρόεδρος κόμματος αλλά «αυτοκράτορας» ή και «σατραπίσκος». Οι εξαιρέσεις γενικά πάντα υπάρχουν!

Ν.Ζ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας