Στρατούλης: Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί το συνταξιοδοτικό για προεκλογική ομηρία των συνταξιούχων

746
προτάσεις

Ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης ανακοίνωσε πως τα εκκαθαριστικά σημειώματα για τις συντάξεις κύριας ασφάλισης μηνός Ιανουαρίου «θα είναι διαθέσιμη στα μέσα του μηνός Ιανουαρίου 2019, μόνο μέσω του δικτυακού τόπου του ΕΦΚΑ».

Οι συνταξιούχοι, όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ ο Ελεύθερος Τύπος, θα πληρωθούν για πρώτη φορά «στα τυφλά», χωρίς να έχουν τη δυνατότητα να δουν τη μέρα της πληρωμής το νέο τους ενημερωτικό σύνταξης. Δεν θα δουν την ανάλυση της νέας τους επανυπολογισμένης σύνταξης, δηλαδή πόση είναι η ανταποδοτική, πόση η εθνική σύνταξη και κυρίως πόση είναι η μείωση της νέας με την παλιά σύνταξη, μέσω της προσωπικής διαφοράς που θα τους καταβάλλεται ως ποσό εκτός σύνταξης.

«Σύμφωνα με τον νόμο Αχτσιόλγου, ο ΕΦΚΑ ήταν υποχρεωμένος να αναρτήσει αναλυτικά τον επανυπολογισμό από 1η Ιανουρίου 2018» εξήγησε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο Δημήτρης Στρατούλης.

«Το ότι δεν το έκαναν μέσα στο 2018 σημαίνει ή ότι δεν έχουν τις πληροφοριακές εφαρμογές που σημαίνει πολιτική ανικανότητα ή το πιο πιθανό το άφησαν για τον επόμενο μήνα επειδή δεν θα υπάρχουν μειώσεις ή αυξήσεις σε κάποιους ώστε να συμπέσει με πιθανή εξαγγελία εκλογών. Και στη μια και στην άλλη περίπτωση είναι παράνομοι, στην άλλη είναι υποκριτές γιατί θέλουν να υποκλέψουν ψήφο» συμπλήρωσε ο Δ. Στρατούλης.

Και έκλεισε, σημειώνοντας πως «εκκρεμούν 176.000 χιλιάδες αιτήσεις για κύριες συντάξεις, για επικουρικές και εφάπαξ» για τους λόγους προανέφερε αλλά και «προκειμένου να εμφανιστούν πλεονάσματα στον ΕΦΚΑ» και ότι «το ασφαλιστικό, ο επανυπολογισμός των παλαιών συντάξεων και ο υπολογισμός των νέων χρησιμοποιούνται από την κυβέρνηση για να διαμορφώσει (η τελευταία) προεκλογικούς συσχετισμούς».

 

Ακούστε το ηχητικό με ολόκληρη τη συνέντευξη του Δ. Στρατούλη:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας