Δύο νεκροί από επίθεση ενόπλου στην ελληνική συνοικία του Τορόντο

1212
Ισλαμικό Κράτος

Ο δράστης σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυρών με αστυνομικούς

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 13 τραυματίστηκαν σε επίθεση ενόπλου στην ελληνική συνοικία στο Τορόντο το βράδυ της Κυριακής.

Jeremy Cohn@JeremyGlobalTV

BREAKING: Multiple people shot on Danforth Av in Greektown. Victims are spread across many blocks.

Η μια εκ των νεκρών είναι μια νεαρή γυναίκα και ο δεύτερος είναι ο ίδιος ο δράστης της επίθεσης. Σε «κρίσιμη κατάσταση» βρίσκεται ένα κοριτσάκι, γνωστοποίησε ο επικεφαλής της αστυνομίας της καναδικής οικονομικής πρωτεύουσας, ο Μαρκ Σόντερς, διευκρινίζοντας ότι ο ένοπλος τραυμάτισε ακόμη 13 ανθρώπους.

Ο ένοπλος σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυρών με αστυνομικούς, ανέφερε ο Σόντερς, τονίζοντας ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς για να γίνει οποιαδήποτε υπόθεση για τα κίνητρα του δράστη.

Ο Σόντερς τόνισε ότι «εξετάζουμε όλα τα πιθανά κίνητρα (…) δεν κλείνουμε καμιά πόρτα», στην έρευνα που διενεργείται.

Σύμφωνα με το καναδικό τηλεοπτικό δίκτυο CBC, αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι άκουσαν έως και 25 πυροβολισμούς, ενώ ο εκπρόσωπος της αστυνομία ανέφερε ότι το επεισόδιο έλαβε χώρα έξω από ένα εστιατόριο στη συμβολή των λεωφόρων Λογκαν και Ντανφορθ, στην Γκρηκτάουν (ελληνική συνοικία) στις 22:00 (05:00 ώρα Ελλάδας).

Ο δράστης της επίθεσης, είναι ένας άνδρας περίπου 30 ετών, ο οποίος χρησιμοποίησε πιστόλι για την επίθεση, σύμφωνα με τον ιστότοπο του καναδικού τηλεοπτικού δικτύου CTV αλλά και σύμφωνα με το καναδικό τηλεοπτικό δίκτυο CBC, που επικαλέστηκαν την αστυνομία.

 

Η κατάσταση στο Τορόντο όσον αφορά τα βίαια επεισόδια με τη χρήση πυροβόλων όπλων έχει επιδεινωθεί πολύ φέτος.

Οι θάνατοι σε τέτοια επεισόδια αυξήθηκαν στους 26 μέχρι στιγμής το 2018, δηλαδή κατά 53% σε σύγκριση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2017, όταν είχαν σημειωθεί 17. Τα περιστατικά βίας στα οποία σημειώθηκε χρήση όπλων αυξήθηκαν στα 212 φέτος, κατά 13% από το αντίστοιχο χρονικό διάστημα πέρυσι, όταν είχαν καταγραφεί 188.

Για τον δήμαρχο του Τορόντο, Τζον Τόρι, η πόλη έχει σοβαρό πρόβλημα με τη βία και τη χρήση όπλων: τα πυροβόλα όπλα είναι πολύ εύκολα διαθέσιμα σε πάρα πολλούς, εξηγεί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας