Δυναμική διαμαρτυρία της ΛΑ.Ε στην ΔΕΗ Νίκαιας ενάντια στις αποκοπές ρεύματος

3691
διαματυρία

Μεγάλες ουρές φτωχού κόσμου που εκτείνονται επί του δρόμου, στην λεωφόρο Πέτρου Ράλλη 397, έξω από την ΔΕΗ Νίκαιας, δίνουν τριτοκοσμικές όψεις αθλιότητας στην ηρωική Κοκκινιά και σε όλη την Ελλάδα.

Οι ουρές που ξεκινούν έξω από την ΔΕΗ Νίκαιας από τα ξημερώματα κάθε μέρα συγκροτούνται κυρίως από ταλαιπωρημένους ανθρώπους που ζητάνε μια ευνοϊκή ρύθμιση για τα χρέη τους στην ΔΕΗ, προκειμένου να αποφύγουν την αποκοπή του ηλεκτρικού ρεύματος.

Και όμως οι ρυθμίσεις των 6 και 12 δόσεων που συνήθως επιμένει η ΔΕΗ δεν μπορούν να καλυφθούν από την μεγάλη πλειοψηφία των νοικοκυριών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, με συνέπεια να ζουν με τον τρόμο κάθε μέρα της αποκοπής του ρεύματος στο σπίτι, το μαγαζί και την επιχείρηση τους, αποκοπές που συνεχώς πολλαπλασιάζονται κατά κύματα από μια ΔΕΗ, η οποία προσφέρει πλουσιοπάροχα χαριστικά τιμολόγια σε μεγαλοσχήμονες και πουλά κάτω του κόστους το ρεύμα στους ιδιώτες ανταγωνιστές της για να χάσει μερίδια από πελάτες φιλέτα από την αγορά.

Η ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΛΑ.Ε.

Σε αυτό, λοιπόν, το υποκατάστημα της ΔΕΗ στη Νίκαια και συγκεκριμένα Πέτρου Ράλλη 397, βρέθηκε σήμερα το μεσημέρι στις 12 η “Λαϊκή Ενότητα”, όπου φίλοι, μέλη και στελέχη της με επικεφαλής τον Παναγ. Λαφαζάνη, πραγματοποίησαν διαμαρτυρία για τις αποκοπές ρεύματος, βρίσκοντας μεγάλη θετική ανταπόκριση από τον κόσμο που περίμενε, τους περαστικούς και τους πολίτες της Νίκαιας.

Τα μέλη της ΛΑ.Ε μοίραζαν φυλλάδια με τις θέσεις της, κρατούσαν πικέτες και ένα μεγάλο πανό που έγραφε “ΥΓΕΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΝΕΡΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ, ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΝ ΛΑΟ”.

Με τη διαμαρτυρία της η ΛΑ.Ε διεκδικούσε φτηνό ρεύμα, σταμάτημα των αποκοπών, ευνοϊκές ρυθμίσεις με πολλές δόσεις και περίοδο χάριτος για τα πιο φτωχά στρώματα και επαναφορά του ν. 4320/19/3/15, γνωστού ως νόμου Λαφαζάνη, που προέβλεπε δωρεάν ως 1.200 κιλοβατώρες το τετράμηνο για όσους βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχειας.

ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝ. ΛΑΦΑΖΑΝΗ, ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ Π.Σ ΤΗΣ ΛΑ.Ε

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο Παν. Λαφαζάνης έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Το ηλεκτρικό ρεύμα είναι ζωή, η αποκοπή του είναι έγκλημα και θάνατος. Είμαστε εδώ γιατί διεκδικούμε να σταματήσουν οι αποκοπές, για φτηνό ρεύμα προσιτό στο λαό, για ρυθμίσεις στην αποπληρωμή ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν οι φτωχές οικογένειες, για δημόσια καθετοποιημένη ΔΕΗ σε όφελος της ανάπτυξης και του κοινωνικού συνόλου.»

 

ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΧΡΕΟΥΣ ΤΗΣ ΔΕΗ

Πολύ χαρακτηριστικό της έκτασης που έχουν προσβλάβει τα χρέη στην ΔΕΗ και οι αποκοπές ρεύματος είναι το πρωτοφανές γεγονός ότι ακριβώς απέναντι από το υποκατάστημα λειτουργεί μαγαζί το οποίο διαφημίζει ότι αναλαμβάνει τις ρυθμίσεις χρεών στη ΔΕΗ, τις Συνδέσεις, Διακοπές κ.λπ. κ.λπ. Πάνω στην τραγωδία ανθεί και το σχετικό εμπόριο.

  

 διαματυρία

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας