Διχάζεται η κοινωνία από Σεπτέμβρη-Άβατο εσωτερικοί χώροι και διασκέδαση για ανεμβολίαστους

445
Άβατο εσωτερικοί χώροι και διασκέδαση

Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να κάνει ακόμα πιο δύσκολη τη ζωή των ανεμβολίαστων και πλέον δεν αναφέρεται σε «προνόμια» προς εμβολιασμένους, αλλά σε απαγορεύσεις προς ανεμβολίαστους. 

Από Σεπτέμβρη η ζωή για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί αναμένεται να γίνει αρκετά δύσκολη, καθώς θα επιβληθούν αρκετά αυστηρά μέτρα, ενώ εξετάζεται το μοντέλο της Κύπρου.

Οι αρμόδιες αρχές παρακολουθούν στενά τα επιδημιολογικά δεδομένα και αφού γίνει μια αποτίμηση της κατάστασης από την κυβέρνηση τις επόμενες ημέρες, αναμένονται και οι επίσημες ανακοινώσεις για νέα μέτρα τον Σεπτέμβριο.

Προς αυτή την κατεύθυνση, από τον Σεπτέμβριο όσοι δεν είναι εμβολιασμένοι δεν θα έχουν δυνατότητα εισόδου στους κλειστούς και θερμαινόμενους χώρους εστιατορίων, μπαρ και κέντρων διασκέδασης, οι οποίοι θα παραμείνουν αμιγείς.

Απαγορευτική θα είναι η είσοδος για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί τόσο στα θέατρα όσο και στον κινηματογράφο ενώ η ίδια πολιτική θα ακολουθείται και στους χώρους άθλησης.

Το αυστηρό μοντέλο Κύπρου και στα σούπερ μάρκετ

Η Κύπρος εφαρμόζει ιδιαίτερα αυστηρά μέτρα.

Σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους καθώς και υποστατικά όπου, τηρουμένων των μέτρων αποστασιοποίησης σύμφωνα με τις εκάστοτε κατευθυντήριες οδηγίες και υγειονομικά πρωτόκολλα, υπάρχει η δυνατότητα συνάθροισης πέραν των 10 προσώπων, περιλαμβανομένων των εργαζομένων, απαιτείται για πρόσωπα ηλικίας 12 ετών και άνω η προσκόμιση SafePass. Υπενθυμίζεται ότι στους χώρους όπου απαιτείται η παρουσίαση SafePass περιλαμβάνονται οι επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου, λιανικού εμπορίου ποτών και τροφίμων, χώροι εστίασης, κέντρα διασκέδασης, κοκ.

Οι επιχειρήσεις/υποστατικά μεριμνούν ώστε να αναγράφουν σε περίοπτο χώρο εξωτερικά της επιχείρησης/υποστατικού τους, τον μέγιστο αριθμό πελατών που επιτρέπεται να βρίσκονται στον χώρο. Επιπλέον, επιβάλλεται όπως αναγράφεται σε περίοπτο χώρο εξωτερικά της επιχείρησης/υποστατικού τους, εάν απαιτείται ή όχι η προσκόμιση SafePass, λαμβάνοντας υπόψη τόσο τον αριθμό των εργαζομένων, όσο και των πελατών.

Για παράδειγμα, δεν απαιτείται η προσκόμιση SafePass, εφόσον σε ένα αρτοποιείο ή μίνι-μάρκετ, με βάση τα τετραγωνικά μέτρα, επιτρέπεται να βρίσκονται στον χώρο ανά πάσα στιγμή 6 πελάτες και υπάρχουν και 4 εργαζόμενοι. Σε ένα κατάστημα λιανικού εμπορίου απαιτείται η προσκόμιση SafePass εφόσον, με βάση τα τετραγωνικά μέτρα, στον χώρο επιτρέπεται να βρίσκονται 7 πελάτες και 4 εργαζόμενοι.

Εξαιρούνται από την υποχρέωση προσκόμισης SafePass, οι παραλίες, τα πάρκα και γραμμικά πάρκα, τα φράγματα, οι πλατείες, τα μονοπάτια της φύσης και οι εκδρομικοί χώροι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας