Δικαίωμα των Ελλήνων να αγοράζουν αυτοί τα δάνεια τους και όχι τα fund

2867
αποθεματικά

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤHN ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΞΑΓΟΡΑΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ

Στις 22-5-2016 ψηφίστηκε στην Ελληνική Βουλή, η απελευθέρωση των μεταβιβάσεων EΞΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕΝΩΝ και ΚΟΚΚΙΝΩΝ δανείων.Τα δάνεια των Ελλήνων ΕΙΤΕ ΑΠΟΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ, ΕΙΤΕ ΟΧΙ, θα περάσουν σε χέρια κερδοσκοπικών εταιρειών, FUNDS, που λειτουργούν με κριτήρια αμιγώς χρηματοοικονομικά, κερδοσκοπικά, χωρίς καμία κοινωνική ευαισθησία. Από την μεταβίβαση εξαιρούνται ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕΧΡΙ την 31-12-2017, τα δάνεια που είναι συνδεδεμένα με την πρώτη κατοικία αντικειμενικής αξίας μέχρι 140.000 ευρώ, ΗΔΗ ΟΜΩΣ ΤΗΝ 2-6-2016 ΔΟΘΗΚΕ Η ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΑ FUNDS
Η μεταβίβαση των δανείων γίνεται έναντι πολύ χαμηλού τιμήματος χωρίς ουσιαστικά την καταβολή φόρων και τελών, την ώρα που επιβάλλονται εξωφρενικές φορολογικές επιβαρύνσεις στους Ελληνες. Ενδεικτικά σε άλλες χώρες η πώληση των δανείων έλαβε χώρα σε εξωφρενικά χαμηλές τιμές. Στη Ρουμανία πουλήθηκαν στο 6% έως 10% της ονομαστικής αξίας τους, στην Ουγγαρία τα «κόκκινα» καταναλωτικά που πουλήθηκαν στο 12%-15% της αξίας τους. Στην Τσεχία και τη Σλοβακία πουλήθηκαν έναντι 19%-21%, ενώ στην Πολωνία, τα καταναλωτικά δάνεια πουλήθηκαν μεταξύ 11% και 14% της ονομαστικής και τα επιχειρηματικά δάνεια έναντι 6% με 10% της ονομαστικής αξίας τους.
Είναι υποχρέωση της Πολιτείας να νομοθετήσει υπέρ των δανειοληπτών και των εγγυητών το δικαίωμα να υποβάλουν πρόταση εξαγοράς των δανείων πριν την πώληση τους. Σε μια τέτοια περίπτωση η τράπεζα πετυχαίνει ακριβώς, ό,τι θα πετύχαινε και με την συνδιαλλαγή της με το κερδοσκοπικό fund, δηλαδή την είσπραξη του ίδιου χρηματικού ποσού. H πίστη της δεν διασαλεύεται, διότι θα πραγματώνει μια θεσμοθετημένη υποχρέωση της. Η όποια διασπορά του ηθικού κινδυνου, για όσα δάνεια συνεπών δανειοληπτών δεν μεταβιβαστούν μπορεί ν΄αποφευχθεί με μια σημαντική επιτοκιακή ελάφρυνση που επίσης μπορει να θεσμοθετήσει η Πολιτεία.
Πρόσφατα, τον Οκτώβριο του 2015 νομοθετήθηκε στην Κύπρο κατά την διάρκεια της 8ης αξιολόγησης και ενώ δεν είχε εξέλθει από το μνημόνιο, η δυνατότητα του δανειολήπτη και του εγγυητή εντός 45 ημερών να υποβάλει πρόταση στην τράπεζα για την εξαγορά του δανείου του.
Οι Ελληνες δεν θέλουν να αποφύγουν την αποπληρωμή των δανειακών τους υποχρεώσεων. Μέγιστη απόδειξη, ότι το έτος 2007 τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια ανέρχονταν σε ποσοστό 4,6%. Σήμερα ανέρχονται σε ποσοστό 53% αποκλειστικά λόγω της πρωτοφανούς σε μέγεθος και διάρκεια ύφεσης της ελληνικής οικονομίας. Αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις δανειακές υποχρεώσεις τους εξαιτίας της βίαιης συρρίκνωσης των εισοδημάτων τους, της ανεργίας, των πολλαπλών δυσβάστακτων φορολογικών επιβαρύνσεων και του μεγάλου όγκου των πτωχευμένων επισήμως και ανεπισήμως επιχειρήσεων .
Ειναι κεφαλαιώδης ανάγκη τα δάνεια των Ελλήνων να μην γίνουν βορά στα χέρια κερδοσκόπων.
Οι Έλληνες αντιμετώπισαν όλη αυτή την οικονομική κρίση που έχει εξελιχθεί σε ανθρωπιστική με παροιμιώδη ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ. Απέναντι σε αυτή την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ η Πολιτεία οφείλει να επιδείξει ΣΕΒΑΣΜΟ.

Στήριξε
υπογράφοντας το ψήφισμα, για να διεκδικήσουμε να νομοθετηθεί η προτεραιότητα του δανειολήπτη και του εγγυητή να εξαγοράσουν το δάνειο που τους βαρύνει και να αποφύγουμε

  • τον αφανισμό της ακίνητης περιουσίας των Ελλήνων δανειοληπτών και εγγυητών
  • την απαξίωση της υπόλοιπης ακίνητης περιουσίας των Ελλήνων από επιθετικές κερδοσκοπικές κατασχέσεις και πλειστηριασμούς
  • τον αφελληνισμό των ελληνικών επιχειρήσεων ή το οριστικό κλείσιμο τους

ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ, όχι μόνο τους δανειολήπτες, ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΣΥΝΟΧΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΙΣΤΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
Η διαδικασία είναι απλή, πληκτρολόγησε το email σου και τα στοιχεία σου και πάτα «Υπογράφω» ΕΔΩ. Και διάδωσέ το μέσω email, Facebook και Twitter για να φτάσουμε το στόχο μας.
 

1 σχόλιο

  1. Έκανα την επιπολαιότητα να υπογράψω,χωρίς να δώσω ιδιέτερη προσοχή κ χωρίς να το καλοσκεφτώ κ τώρα μετανιώνω.Γιατί είναι ένα ψήφισμα,που απευθύνεται σε ένα κοινοβούλιο που έχει ψηφίσει κ μια κυβέρνηση που έχει αποδεχτεί,ότι δε θα παίρνεται καμιά,ουσιαστικά,απόφαση διακυβέρνησης,χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της τρόϊκας.Κι ακόμα υπάρχει η υπογραφή της “αμετάκλητα κ άνευ όρων παραίτησης από την ασυλία λόγω εθνικής κυριαρχίας”, όπως πολύ σωστά λέει ο Σπύρος Πολιτάκης.Εγώ δεν έχω ειδικές γνώσεις νομικής κ πολιτικής επιστήμης.Μπορώ μόνο να εκτιμήσω από τη θέση του απλού πολίτη,ότι στην πράξη έχομε ξένη κατοχή,αφού ξένοι μας υπαγορεύουν απροκάλυπτα κ επίσημα τις θελήσεις τους κ όλα τα αστικά κόμματα κ κυβερνήσεις αυτό το έχουν αποδεχτεί.Τι άποψη έχουν όμως οι αντισυστημικές κ ανατρεπτικές πολιτικές δυνάμεις; Ξέρω βέβαια ότι οι μαρξιστές από θέση αρχής συμμετέχουν (καλώς ή κακώς) στο αστικό κοινοβούλιο,αλλά δεν αποδέχονται την αστική νομιμότητα. Τι γίνεται όμως με την ξένη επικυριαρχία; Θεωρείται,ότι μέσα στο κοινοβούλιο η άποψη των αντισυστημικών οργανώσεων μπορεί να ακούεται κ να αναδείχνεται.Κι ακόμα, ότι είναι ώφελος η απόσπαση βουλευτικών εδρών ή απλά ψήφων από τα αστικά κόμματα στις εκλογές.Είναι όμως έτσι; Ή μήπως αντίθετα οι ανατρεπτικές οργανώσεις απαξιώνονται στα μάτια του λαού,σαν τέτοιες,μέσα σ’ αυτό το απαξιωμένο κοινοβούλιο ή κ μόνο με τη συμμετοχή τους στις κοινοβουλευτικές εκλογές,με συνέπεια την ενίσχυση του ΤΙΝΑ;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας