Διαφθορά και δυσωδία στην Κύπρο-Η Λευκωσία στα νοσηρά χνάρια της Ελλάδας

598
Η Λευκωσία στα νοσηρά χνάρια

Το μέγα σκάνδαλο με τα “χρυσά” διαβατήρια είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου στην Κύπρο.

Δυστυχώς η διαφθορά είναι πολύ πιο ευρεία στην Κυπριακή Δημοκρατία και μπορεί να δεσπόζει στο προεδρικό κόμμα και να περιβάλει σφιχτά και το πρόεδρο της Κύπρου αλλά επεκτείνεται και σε όλη σχεδόν την πολιτική ζωή-και όχι μόνο-της Μεγαλονήσου.

Το τραγικό είναι ότι το διεφθαρμένο πολιτικό Κυπριακό κατεστημένο είναι το ίδιο που ξεπουλά φέτα-φέτα και τα δίκια του Κυπριακού ελληνισμού και του συνόλου του Κυπριακού λαού και ακολουθεί ένα δρόμο ακατάπαυστων υποχωρήσεων και παραχωρήσεων στις ορέξεις του Αττίλα, ο οποίος προχωρά ακάθεκτος και βέβαιος ότι δεν θα συναντήσει ουσιαστική αντίσταση.

Το θλιβερό είναι ότι ίδια και χειρότερη είναι η πολιτικοοικονομική δυσωδία και υποτέλεια που επιδεικνύει και το ελληνικό πολιτικό, οικονομικό και “πνευματικό” κατεστημένο.

Το ερώτημα είναι αν υπάρχουν αντοχές και τόλμη στην Ελλαδική και Κυπριακή κοινωνία για να κάνουν τη μεγάλη ανατροπή, χωρίς την οποία Ελλάδα και Κύπρος δεν θα έχουν κανένα μέλλον.

Είναι ελπιδοφόρο ότι στην Κύπρο έχουν ξεκινήσει λαϊκές αντιδράσεις και κινητοποιήσεις κατά της διαφθοράς, οι οποίες μπορεί να ανοίξουν θετικές προοπτικές αν δεν εμπλακούν και χειραγωγηθούν από μικροπολιτικές σκοπιμότητες και στενά μικροκομματικά παιχνίδια.

Ν.Τ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας