Διακόπηκαν μεσούσης της σχολικής χρονιάς τα σχολικά γεύματα!

460
τα σχολικά γεύματα!

Μόλις την Παρασκευή  27/2 ενημερώθηκαν οι εκπαιδευτικοί  και οι γονείς των παιδιών πως από σήμερα Δευτέρα 1 Μάρτη δεν θα διατίθεται το σχολικό γεύμα σε 4500 μαθητές και μαθήτριες των σχολείων του δήμου μας  και σε συνολικά  1227  σχολικές   μονάδες που αντιστοιχούν  σε 185000 μαθητές πανελλαδικά.

Η διακοπή του προγράμματος χορήγησης σχολικών γευμάτων σε μαθητές οφείλεται στην καθυστέρηση της έγκρισης νέας σύμβασης -αφού  η προηγούμενη έχει λήξει- από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Δηλαδή οφείλεται σε αποκλειστική αμέλεια (!) του Υπουργείου Παιδείας, εκτός κι αν υπάρχει κάποια άλλη αιτιολογία…

Για άλλη μια φορά επιβεβαιώθηκαν οι προτεραιότητες του υπουργείου!

Εν μέσω πανδημίας βιάζεται να προωθήσει αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις  που κόβουν μαθητές από τα ΑΕΙ  και κατηγοριοποιούν τα σχολεία μέσω της κακόφημης αξιολόγησης. Στέλνει  τα ΜΑΤ στα Πανεπιστήμια  και  από την άλλη αδιαφορεί για τους μαθητές που έχουν ανάγκη.

Είναι το ίδιο Υπουργείο που δεν πήρε κανένα μέτρο για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων (15αρια τμήματα,  μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών και καθαριστριών, τεστ και εμβόλια στους εκπαιδευτικούς –μαθητές κλπ.) παρά τις τεράστιες πιέσεις που άσκησε η εκπαιδευτική κοινότητα.

Να σημειώσουμε ότι και την περυσινή χρονιά είχε σταματήσει  για μήνες το εν λόγω πρόγραμμα εξ αιτίας του άγριου ανταγωνισμού και της δικαστικής διαμάχης εταιρειών που  το λυμαίνονται .

Ως ΠΟΛΗ ΑΛΛΙΩΣ θεωρούμε  ότι το πρόγραμμα αυτό

  • πρέπει να αποκτήσει μόνιμο χαρακτήρα και να επεκταθεί στο σύνολο του μαθητικού δυναμικού,
  • να παρέχει ποιοτικά και υγιεινά γεύματα , σε οικολογικές συσκευασίες,
  • να ελέγχεται  από δημόσιο φορέα και να περιλαμβάνει τον απαραίτητο εξοπλισμό και προσωπικό χωρίς να θίγει τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών .

Ως ΠΟΛΗ ΑΛΛΙΩΣ απαιτούμε να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε να διασφαλιστούν τα σχολικά γεύματα των παιδιών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας