Διάγγελμα Β.Ζελένσκι: «Έχω πληροφορίες ότι η ρωσική εισβολή θα γίνει Τετάρτη»

671
Έχω πληροφορίες ότι η ρωσική εισβολή θα γίνει

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, προχώρησε νωρίτερα σήμερα σε διάγγελμα, στο οποίο ανέφερε πως έχει πληροφορηθεί ότι η ρωσική εισβολή θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη.

Την ίδια ημέρα, την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου, την κηρύσσει ο πρόεδρος Ζελένσκι ως ημέρα εθνικής ενότητας για την Ουκρανία.

Η ανάρτηση του προέδρου Ζελένσκι, που συνοδεύεται από το βίντεο με το διάγγελμα:

Η Τετάρτη έχει αναφερθεί από διάφορες συγκλίνουσες πληροφορίες ως η ημέρα που θα ξεσπάσει μια ρωσική επίθεση στην Ουκρανία.

Λαβρόφ σε Πούτιν: Υπαρκτή η πιθανότητα μιας συμφωνίας με τη Δύση

Την ίδια ώρα, ο Σεργκέι Λαβρόφ, σε διάλογο που είχε με τον πρόεδρο Πούτιν, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επίτευξης μιας συμφωνίας με τη Δύση σε βασικά θέματα που έχουν τεθεί από το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ γύρω από την κρίση στην Ουκρανία.

Ο Λαβρόφ παρουσίασε στην εισήγησή του τις απόψεις του υπουργείου του για τις απαντήσεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στις προτάσεις της Ρωσίας για τις εγγυήσεις ασφαλείας, δηλώνοντας ότι «υπάρχει η πιθανότητα» να καταλήξει η Ρωσία σε συμφωνία σε βασικά ζητήματα.

Οι ΗΠΑ μεταφέρουν την πρεσβεία τους από το Κίεβο στο Λβιβ

Εν μέσω των ραγδαίων εξελίξεων, η Ουάσινγκτον αποφάσισε να μεταφέρει την αμερικανική πρεσβεία στην Ουκρανία από το Κίεβο στο Λβιβ, στα δυτικά της χώρας, ενόψει της «δραματικής επιτάχυνσης» της ανάπτυξης ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στα σύνορα, ανακοίνωσε σήμερα επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.

«Η πρεσβεία θα παραμείνει σε επαφή με την ουκρανική κυβέρνηση», αλλά «προτρέπουμε σθεναρά όλους τους Αμερικανούς υπηκόους που βρίσκονται ακόμη στην Ουκρανία να εγκαταλείψουν τη χώρα αμέσως», δήλωσε ο Άντονι Μπλίνκεν σε ανακοίνωσή του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας