ΔΗ.Κ.ΚΙ: Καλούμε σε ευρύτερη ψήφιση του ευρωψηφοδελτίου της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑ.Ε)

1732
εκλογές

(Από την συνέντευξη τύπου: Το ΔΗ.Κ.ΚΙ. για τις ευρωεκλογές 2019).

Με την συμμετοχή στελεχών του ευρύτερου προοδευτικού – πατριωτικού χώρου όπως της Χριστιανικής Δημοκρατίας, της Πρωτοβουλίας Δελφών, του ΕΠΑΜ, της Πρωτοβουλίας 14 Μάη, της συλλογικότητας ΑΛΑΝΥΑ, του ΑΚΕΠ κ.ά. τοποθετήσεις προσωπικοτήτων του χώρου όπως ο Μ. Μηλιαράκης, ο Ν. Ιγγλέσης, ο Γ. Παπαγιαννόπουλος, ο Δ. Κωνσταντακόπουλος, ο Ι. Σχίζας και χαιρετισμό του γραμματέα του Π.Σ. της ΛΑ.Ε Παν. Λαφαζάνη, έγινε στο polis art cafe συνέντευξη της Δ.Ε. του ΔΗΚΚΙ.

Τις θέσεις και το κάλεσμα του ΔΗΚΚΙ για τις ευρωεκλογές, παρουσίασε ο γραμματέας της Δ.Ε. του Γ. Μπούτρης, ενώ αναλυτικά τελευταία στοιχεία για την κρίση του τραπεζο-πιστωτικού συστήματος στη χώρα μας και διεθνώς και την επερχόμενη νέα χρεοκοπία παρουσίασε το μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Ε. Κρητικός.

Παρευρέθηκαν επίσης οι υποψήφιοι με το ευρωψηφοδέλτιο της ΛΑ.Ε: Κωνσταντάκης Αρ.Νίκα (Κρητικού) Φωτεινή (Φαίη), Γρηγοριάδης Εμμ., Βουτσινά Αυγή, Πριμικήρης Αν., Φλαμιάτος Διον. και Μαντάς Παν.

Στην παρουσίαση των θέσεων του ΔΗΚΚΙ, ο Γ. Μπούτρης απηύθυνε κάλεσμα για την εκλογική στήριξη της ΛΑ.Ε, σε:

-Όλους όσους, ανεξάρτητα από άλλες πολιτικές διαφορές, αρνούνται το λαοκτόνο, καταστροφικό καθεστώς των μνημονίων και της χρεοκρατίας, που εφαρμόζεται, στο όνομα ενός παράνομου και εν πολλοίς αποπληρωμένου Χρέους, και ζητούν τώρα, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, να το επαυξάνουν έως το 2060 και το 2114!

-Όλους όσους, ανεξάρτητα από άλλες διαφορές, αρνούνται τον δήθεν μονόδρομο του Ευρώ.

Όλους όσους, αρνούνται τη νέα δουλεία και αποικιοποίηση της χώρας που μας επιβάλλουν προς χάριν μιας, κλονιζόμενης πλέον παντού, γερμανοκρατούμενης Ευρωπαϊκής Ένωσης.

-Όλους όσους, αρνούνται την διατεταγμένη παραγωγική αποσάθρωση και χρεοκοπία της χώρας.

-Όλους όσους αντιστέκονται στην απαράδεκτη συμφωνία των Πρεσπών και την αποσταθεροποίηση των συνόρων στην Βαλκανική. Στην κλιμακούμενη αμφισβήτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων στο Αιγαίο και την Θράκη, στην πολιτιστική μας εκρίζωση και το ξαναγράψιμο της ιστορίας.

Κάλεσε, να καταδικάσουν την αποστασία ΣΥΡΙΖΑ, τη Ν.Δ. και τους λοιπούς μνημονιακούς. Να στείλουν ένα δυνατό μήνυμα Αντίστασης, Ανόρθωσης και ελπίδας. Για να καταλήξει:

Από την εμπειρία μιας πλούσιας προεκλογικής δράσης που είχαμε, φαίνεται ότι:

-Υπάρχει ενδιαφέρον των πολιτών.

-Υπάρχει αντίσταση στην πολιτική των μνημονίων και της ευρωκρατίας.

-Υπάρχουν οι προϋποθέσεις να καταδικασθούν οι δυνάμεις του νεοφιλελεύθερου – μνημονιακού δικομματισμού και να μην περάσει η ψευδεπίγραφη πόλωση.

Να δώσουμε αποφασιστικά τη μάχη της τελευταίας εβδομάδας κόντρα στην ψευδοπόλωση που θα επιχειρηθεί ώστε να αναδειχθεί ενισχυμένος ο πόλος της αντίστασης και της άλλης προοπτικής.

Το ΔΗΚΚΙ, παράλληλα και εν όψει των κρίσιμων μετεκλογικών εξελίξεων και των επερχόμενων εθνικών εκλογών, εκτιμά ότι πρέπει να επανενεργοποιηθεί η προσπάθεια για την συμπόρευση των δυνάμεων της μαχόμενης Αριστεράς και του αντιμνημονιακού προοδευτικού πατριωτικού χώρου, που δεν έγινε κατορθωτό στις ευρωεκλογές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας