Δημόσια ραδιοτηλεόραση: Στις 12.15 η καθιερωμένη πρωτοχρονιάτικη συναυλία της Βιέννης

484
δημόσια

Πιστή στην παράδοση δεκαετιών, η δημόσια ραδιοτηλεόραση θα μεταδώσει σήμερα, ανήμερα Πρωτοχρονιάς, στις 12.15, σε απευθείας δορυφορική σύνδεση με την Αίθουσα Musikverein, την καθιερωμένη συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Βιέννης. Η συναυλία θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ1 και το Τρίτο Πρόγραμμα σε παρουσίαση – σχολιασμό του Μιχάλη Μεσσήνη.

Φέτος διευθύνει ο Λετονός Andris Nelsons, διευθυντής της Boston Symphony Orchestra και αρχιμουσικός της ορχήστρας Gewandhaus της Λειψίας. Ο μαέστρος συνεργάζεται με τη Φιλαρμονική της Βιέννης από το 2010 και για πρώτη φορά διευθύνει το διεθνές αυτό μουσικό γεγονός.

Στο πρόγραμμά της περιλαμβάνονται γνωστά και αγαπημένα έργα των συνθετών Carl Michael Ziehrer, Josef Strauss, Josef Hellmesberger υιού, Johann Strauss πατρός, Johann Strauss υιού, Eduard Strauss, Ludwig van Beethoven, Franz von Souppe και Hans Christian Lumbye, αρκετά από τα οποία ακούγονται για πρώτη φορά στην πρωτοχρονιάτικη συναυλία. Συμμετέχουν σολίστ του Κρατικού Μπαλέτου της Βιέννης, σε χορογραφίες του Jose Carlos Martinez και κοστούμια της Emma Ryott.

Τη συναυλία μεταδίδουν περίπου 90 τηλεοπτικοί και πολυάριθμοι ραδιοφωνικοί σταθμοί απ’ όλον τον κόσμο και την παρακολουθούν εκατομμύρια τηλεθεατές και ακροατές.

Η συναυλία θα μεταδοθεί επίσης ζωντανά και στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ). Η είσοδος θα είναι ελεύθερη με ηλεκτρονική προεγγραφή στην ιστοσελίδα του ΚΠΙΣΝ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας