Δημοσκόπηση: Οι Τούρκοι δεν εμπιστεύονται ούτε τον Ερντογάν, ούτε την αντιπολίτευση

257
Οι Τούρκοι δεν εμπιστεύονται ούτε τον Ερντογάν

Η πλειοψηφία του πληθυσμού της Τουρκίας πιστεύει πως ούτε η αντιπολίτευση ούτε η Λαϊκή Συμμαχία είναι έτοιμοι να κυβερνήσουν τη χώρα, σύμφωνα με νέα έρευνα της τουρκικής εταιρείας δημοσκοπήσεων Metropoll.

Το 47% των ερωτηθέντων απάντησε αρνητικά στην ερώτηση αν η Συμμαχία ή τα κόμματα της αντιπολίτευσης είναι έτοιμα να κυβερνήσουν την Τουρκία, ανέφερε το Σάββατο ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Gerçek Gündem.

Αυτοί που δεν πιστεύουν στην αντιπολίτευση υπερτερούν κατά μία ποσοστιαία μονάδα, στο 46%, έναντι αυτών που διατηρούν τη στήριξή τους, σύμφωνα με την έρευνα.

Η έρευνα έρχεται 18 μήνες πριν από τις επόμενες εκλογές στην Τουρκία, όπου η κυβέρνηση προσπαθεί να ελέγξει τη χειρότερη οικονομική κρίση της χώρας στη σχεδόν 20ετή διακυβέρνηση του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η εκτίναξη του πληθωρισμού και η πτώση της λίρας έχουν επιφέρει πλήγμα στη δημοτικότητα του Ερντογάν και της κυβέρνησής του και οι αναποφάσιστοι ψηφοφόροι είναι πιθανό να διαδραματίσουν κρίσιμο ρόλο στις επόμενες βουλευτικές και προεδρικές εκλογές που έχουν προγραμματιστεί για το 2023, σύμφωνα με τους αναλυτές.

Η κυβερνώσα Λαϊκή Συμμαχία της Τουρκίας κέρδισε συνολικά το 54% των ψήφων το 2018, έναντι 34% της Συμμαχίας του Έθνους που αποτελείται από το εθνικιστικό Καλό Κόμμα, το κοσμικό Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα και το ισλαμοκεντρικό Κόμμα της Ευτυχίας.

Επί του παρόντος, έξι κόμματα αναμένεται να σχηματίσουν την αντιπολιτευόμενη Συμμαχία του Έθνους ενόψει των επόμενων εκλογών και δεν έχουν ακόμη ανακοινώσει ποιον υποψήφιο θα θέσουν απέναντι στον Ερντογάν στις επόμενες κάλπες.

Πηγή: ahvalnews

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας