Δεν την θέλουμε τη σταθερότητα τους

547
Δεν την θέλουμε τη σταθερότητα τους

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα  Σακελλαροπούλου στο μήνυμα της για την 25 Μαρτίου ανάμεσα σε άλλα ανέφερε: «Η πατρίδα μας είναι ένα σύγχρονο κράτος δικαίου που βρίσκεται στον πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αποτελεί παράδειγμα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή»

 

Κατά την επίσκεψη Μητσοτάκη σε ΗΠΑ (Φεβρουάριο 2020), ο Ντόναλντ Τραμπ αναφέρθηκε  με τα θερμότερα λόγια στον Κυριάκo Μητσοτάκη, και ανάμεσα στα άλλα και πέρα της αναφοράς στη «συμφωνία αμυντικής συνεργασίας ΗΠΑ-Ελλάδας , που επιβεβαιώνει τη δέσμευση των χωρών σε μια ενισχυμένη σχέση ασφαλείας»,  εξήρε το  ρόλο της Ελλάδας «ως πυλώνα σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο».

Επίσης, με  αφορμή την επίσκεψη του   Πρέσβη της Ελλάδας στις ΗΠΑ, Χάρη Λαλάκου όπου επέδωσε τα διαπιστευτήριά του στον Αμερικανό Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, ο  Έλληνας Πρέσβης υπογράμμισε ότι η Ελλάδα παραμένει πάντοτε πυλώνας σταθερότητας στη στρατηγικά ευαίσθητη περιοχή της Μεσογείου και των Βαλκανίων. Ο Ομπάμα, από τα μεριά του,  τόνισε, ότι «η Ελλάδα αποτελεί πολύτιμο σύμμαχο των ΗΠΑ για την ειρήνη, τη σταθερότητα και τη δημοκρατία στην Ευρώπη, αλλά και την Ανατολική Μεσόγειο.

Αποτελεί, λοιπόν, κανόνα, να τονίζεται ο ρόλος της Ελλάδας στη σταθερότητα της περιοχής. Δεν είναι δυνατό λοιπόν, να αφήσουμε ασχολίαστη την επιμονή αυτή, σε ένα τέτοιο  «έπαινο», να χαρακτηρίζεται δηλαδή η χώρα  πυλώνας σταθερότητας.

Θεωρώ, πως, για μια χώρα που υπηρετεί την ειρήνη και προσφέρει ευημερία στο λαό, θα ήταν λογικός και φυσιολογικός  ένας τέτοιος στόχος. Τι το καλύτερο άλλωστε.

Όμως, για την Ελλάδα και όχι μόνο, που ο κανόνας δεν είναι αυτός, που δεν έχουν επιτευχθεί αυτοί οι στόχοι,  δεν πρέπει να υιοθετείται και να μπαίνει  στόχος η   σταθερότητα, που δεν υπηρετεί  τα συμφέροντά μας,  αλλά για μένα  ταυτίζεται με την στασιμότητα. Τα αφεντικά μας, βέβαια, (ΗΠΑ, Βρυξέλλες), έχοντας οικοδομήσει σχέσεις εξάρτησης,  αυτό θέλουν. Δεν θέλουν αλλαγές στο Status Quo στις διεθνείς σχέσεις, ενώ δεν τους ενδιαφέρει η ευημερία του λαού, αλλά η κερδοφορία του κεφαλαίου, που κι αυτός ο στόχος  δεν θέλουν να αλλάξει.

Όμως, ο στόχος των προοδευτικών δυνάμεων και του λαού θα  πρέπει να είναι η αλλαγή και όχι η σταθερότητα=στασιμότητα . Ασφαλώς αλλαγή επί τα βελτίω, αλλαγή με θετικό πρόσημο. Αλλαγή και βελτίωση του ρόλου της χώρας σε ειρηνικές επιδιώξεις και κατευθύνσεις, βελτίωση της οικονομικής θέσης του λαού, βελτίωση του κοινωνικού κράτους

Όσο και να επιμένουν και να μας ζαλίζουν με τη σταθερότητα, αυτή τη σταθερότητά τους δεν την θέλουμε.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας