Δεν εκδίδονται αλλά κρατούνται (!) οι οκτώ τούρκοι αξιωματικοί

1287
αγωνιστές

Επικυρώθηκε από το Διοικητικό Πρωτοδικείο της Αθήνας η απόφαση του Διευθυντή Αλλοδαπών της ΓΑΔΑ  Κωνσταντίνου Λουζιώτη, με την οποία διατάχθηκε η κράτηση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών για τρεις μήνες.
Στην απόφαση της Διεύθυνσης Αλλοδαπών επισημαίνεται ότι «δεν δύναται να εφαρμοστούν εναλλακτικά μέτρα», καθώς εκτιμάται ότι η «η συμπεριφορά τους αποτελεί πραγματική ενεστώσα και αρκούντως σοβαρή απειλή για τη δημόσια τάξη και εθνική ασφάλεια της χώρας».
Έτσι οι οκτώ Τούρκοι αξιωματικοί, οι οποίοι είχαν φτάσει στη χώρα μας με ελικόπτερο μία μέρα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, θα παραμείνουν κρατούμενοι στο αστυνομικό τμήμα του Ολυμπιακού Χωριού.
Το σκεπτικό της απόφασης
Η πρόεδρος του Διοικητικού Πρωτοδικείου αναφέρει συγκεκριμένα ότι «η ατομική συμπεριφορά των οκτώ συνιστά σοβαρή απειλή για τη δημόσια τάξη και την εθνική ασφάλεια της χώρας» και επικαλείται νομολογία του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με την οποία:
«Η έννοια της δημόσιας τάξης προϋποθέτει σε κάθε περίπτωση εκτός της διασαλεύσεως της κοινωνικής τάξης, που συνιστά κάθε παράβαση του νόμου, την ύπαρξη πραγματικής ενεστώσας και διαρκούς αρκούντως σοβαρής απειλής κάθε θεμελιώδους συμφέροντος της κοινωνίας καθώς επίσης ότι η έννοια εθνική ασφάλεια καλύπτει την εξωτερική και εσωτερική ασφάλεια του κάθε κράτους μέλους. Κατά συνέπεια μπορεί να επηρεάζεται από την παρακώλυση της λειτουργίας των κρατικών θεσμών και βασικών δημόσιων υπηρεσιών καθώς και από τον κίνδυνο σοβαρής διαταραχής των εξωτερικών σχέσεων ή της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας