Δεν δουλεύουν τα Bayraktar στο Ντονμπάς-Βγάζουν και τα Ακιντζί-Πετάνε πιο ψηλά

881
Δεν δουλεύουν τα Bayraktar στο Ντονμπάς

Δεν δουλεύουν τα Bayraktar στο Ντονμπάς αφού οι φιλορώσοι τα αντιμετωπίζουν σχετικά εύκολα – Οι Ουκρανοί βγάζουν και τα τουρκικά Ακιντζί που πετάνε πιο ψηλά.

Στο Ντονμπάς προτείνεται η χρήση των τουρκικών μη επανδρωμένων αεροσκάφων Akinci ώστε να ξεπεραστεί το αντιαεροπορικό φράγμα των φιλορώσων.

Το τουρκικό επιθετικό drone Bayraktar TB2 χρησιμοποιήθηκε επίσημα για πρώτη φορά στο Ντονμπάs όμως τα βρήκε… σκούρα απέναντι τα ρωσικά Tor και Pantsir-S.

Τώρα, οι Τούρκοι προσφέρουν στην Ουκρανία τα τελευταία τουρκικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα Akinci.

Τα Akinci έχουν ύψος πτήσης 12 χιλιομέτρων και θεωρούνται… άτρωτα από τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Defense Express», οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας ενδέχεται σύντομα να θέσουν σε λειτουργία τα νέα τουρκικά επιθετικά drones, προκειμένου να δοκιμάσουν τις μαχητικές τους ικανότητες.

Οι Τούρκοι υποστηρίζουν πως στη σύγκρουση στο Ντονμπάς τα Akinci δεν θα έχουν πρόβλημα, ενώ γίνεται, όπως σημειώνουν, να μεταφερθούν από την Τουρκία στην περιοχή σχετικά εύκολα.

«Η επιλογή του Akıncı για τον οπλισμό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας φαίνεται η πιο λογική και πιο ρεαλιστική στις συνθήκες που οι Αεροπορικές και Ναυτικές Δυνάμεις διαθέτουν ήδη Bayraktar TB2 σε υπηρεσία με αντίστοιχο απόθεμα όπλων υψηλής ακρίβειας, που μπορούν να εγκατασταθούν», σημειώνει το πρακτορείο Avia.pro.

Το Akıncı, εκτός από τα ήδη γνωστά MAM-C και MAM-L, μπορεί να χρησιμοποιήσει πυρομαχικά πλήρους μεγέθους, όπως κατευθυνόμενες βόμβες Mark 83 JDAM 500 κιλών, βλήματα αέρος-αέρος, καθώς και πυραύλους κρουζ SOM σε απόσταση περίπου 200 χλμ», αναφέρει το δημοσίευμα «Defense Express».

H Ρωσία έχει ήδη προειδοποιήσει την Τουρκία για να μην προμηθεύει όπλα στο Κίεβο για τη διεξαγωγή εχθροπραξιών στο Ντονμπάς, αλλά η Άγκυρα αρνήθηκε να ακούσει οποιαδήποτε από τις απαιτήσεις της Μόσχας, σημειώνει το Avia.pro.

H Ουκρανία δήλωσε έτοιμη να αγοράσει μια μικρή παρτίδα τουρκικών drones Akinci για δοκιμή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας