Δεκάδες αρπαγές σπιτιών και λαϊκών περιουσιών ακυρώθηκαν σήμερα από το κίνημα

3317
ακυρώθηκαν

Λεφτά στους εργαζόμενους και όχι στις τράπεζες από την διαπλοκή Σαββίδη.

Η αγωνιστική συνέχεια τον Σεπτέμβρη.

Και τα σήματα του ΕΘΝΟΥΣ και της ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ στον Ιβάν Σαββίδη.

Ακυρώθηκαν, από μέλη του κινήματος κατά των πλειστηριασμών, περισσότεροι από 200 πλειστηριασμοί, που είχαν προγραμματιστεί σε όλα τα ειρηνοδικεία της χώρας για την Τετάρτη 26/7.

Η ανελέητη επίθεση στις πρώτες κατοικίες και στις λαϊκές περιουσίες πήρε την Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017 τη μορφή μπαράζ. Με 201 πλειστηριασμούς ακινήτων (εκ των οποίων οι 90 αφορούσαν σε διαμερίσματα και μονοκατοικίες), σε ειρηνοδικεία όλης της χώρας. Ειδικότερα, στην Αττική είχαν προγραμματιστεί 29 πλειστηριασμοί πρώτων κατοικιών στην Αθήνα και 61 στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Από τους 201 επισπεύδοντες των πλειστηριασμών, οι 151 ήταν τράπεζες.

Στο ειρηνοδικείο Αθήνας, ακυρώθηκαν από το κίνημα 49 πλειστηριασμοί, παρά το γεγονός ότι και πάλι ορισμένοι «συμβολαιογράφοι – κοράκια» επιχείρησαν θρασύτατα να διενεργήσουν «νόμιμα» ή παράνομα πλειστηριασμούς.

Στην κινητοποίηση στο ειρηνοδικείο της Αθήνας συμμετείχε και πάλι μπλοκ της ΛΑ.Ε, με επικεφαλής τα μέλη της Π.Γ Δ. Στρατούλη, Σ. Λεουτσάκο, Δ. Σαραφιανό, Δ. Σπανού, Δ. Κοντό, της Πλεύσης Ελευθερίας με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, του ‘‘Δεν Πληρώνω” και του ΕΠΑΜ, και από κοινωνικές συλλογικότητες.

Στο ειρηνοδικείο της Αθήνας παραβρέθηκαν και οι εκπρόσωποι των τριών σωματείων, που καλύπτουν τους εργαζόμενους της ΠΗΓΑΣΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗΣ, και ζήτησαν δημόσια να γίνει ο πλειστηριασμός που την αφορούσε, γιατί είπαν ότι περιμένουν από το εκπλειστηρίασμα να πληρωθούν τα δεδουλευμένα των εργαζομένων στην εταιρεία και ο νέος ιδιοκτήτης να κρατήσει στη δουλειά τους ήδη εργαζόμενους.

Τα παριστάμενα στελέχη της ΛΑΕ είπαν στους εκπροσώπους των σωματείων ότι σέβονται με την γνώμη τους, αλλά θεωρούν ότι με βάση τον τροποποιημένο κώδικα της πολιτικής δικονομίας τα χρήματα από τον πλειστηριασμό της ΠΗΓΑΣΟΣ θα πάνε, και μάλλον όλα, στους τραπεζίτες και ότι δεν υπάρχει εγγύηση ότι νέος, γνωστότατος ιδιοκτήτης Ιβάν Σαββίδης, θα κρατήσει στη δουλειά τους ήδη εργαζόμενους.

Μετά αυτό τον πλειστηριασμό στον Ιβάν Σαββίδη και την εταιρεία του Dimera περνούν πλέον τα σήματα των εφημερίδων του Πήγασου, «Έθνος» και «Έθνος της Κυριακής», έναντι τιμήματος 3 εκατομμυρίων ευρώ. Αντίστοιχα, με προσφορά 580.000 ευρώ παίρνει και την οικονομική εφημερίδα Ημερησία(και τα τρία της εμπορικά σήματα- εφημερίδα και σάιτ). Αυτή η προσφορά για τα σήματα των εφημερίδων ήταν η μοναδική που κατατέθηκε και μάλιστα στην εκπνοή του χρόνου.

Οι πιστώτριες τράπεζες που διενεργούν τους πλειστηριασμούς προσδιόριζαν την τιμή πρώτης προσφοράς για το «Έθνος» στα 2,35 εκατ. ευρώ και για την «Ημερησία» στις 250.000 ευρώ.

Στη Θεσσαλονίκη, ακυρώθηκαν οι πλειστηριασμοί που είχαν προγραμματιστεί, λόγω της κινητοποίησης του «Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης».

Στο Αγρίνιο και την Πάτρα οι κινητοποιήσεις ήταν πάλι ιδιαίτερα μαζικές και δυναμικές και απέτρεψαν όλους τους πλειστηριασμούς σπιτιών και λαϊκών περιουσιών.

Την Τετάρτη 26 Ιουλίου επιχειρήθηκε για τελευταία φορά, μέσα στο τρέχον καλοκαίρι, να «βγουν μαζικά στο σφυρί» λαϊκές περιουσίες και κατοικίες. Οι πλειστηριασμοί θα «παγώσουν» μέχρι το τέλος Αυγούστου, λόγω της μη λειτουργίας των δικαστηρίων για την καλοκαιρινή περίοδο. Όμως, από τις 6/9 θα ξεκινήσουν, ξανά, με ακόμη μεγαλύτερη ένταση και μάλιστα με ηλεκτρονικό τρόπο.

Κάθε εβδομάδα θα βγαίνουν στο «σφυρί» όλο και περισσότερα σπίτια, καταστήματα και λαϊκές περιουσίες, για χάρη της ικανοποίησης των δανειστών – «οικονομικών δολοφόνων», των τραπεζών και των funds.

Στόχος των δανειστών, της κυβέρνησης και των φιλομνημονιακών κομμάτων είναι με ένα «κλικ» από έναν υπολογιστή, να εκπλειστηριάζονται σε εξευτελιστικές τιμές, χωρίς κανένα ηθικό φραγμό, οι λαϊκές κατοικίες και περιουσίες.

Οι συλλογικότητες και οι πολίτες που απέτρεψαν και πάλι τους πλειστηριασμούς έλεγαν στην iskra ότι το Κίνημα κατά των Πλειστηριασμών δεν θα αναστείλει τις δράσεις του. Αντίθετα, θα εντείνει τον αγώνα κατά της υφαρπαγής των λαϊκών κατοικιών και περιουσιών, ακυρώνοντας στην πράξη και τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, από τον Σεπτέμβριο και μετά.

Μετά το τέλος της κινητοποίησης ο Δημήτρης Στρατούλης έκανε στους παριστάμενους δημοσιογράφους την εξής δήλωση:

“Σήμερα το κίνημα κατά των πλειστηριασμών ακύρωσε σ’ όλη τη χώρα δεκάδες πλειστηριασμούς πρώτων κατοικιών και λαϊκών περιουσιών.

Θα συνεχίσουμε από το Σεπτέμβριο τον αγώνα για να μην υπάρξουν αρπαγές σπιτιών και λαϊκών περιουσιών από τις τράπεζες, τα κερδοσκοπικά funds, τα “αρπακτικά” και το μνημονιακό κράτος, με το νέο πλέον σύστημα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Σεβόμαστε τη γνώμη των τριών σωματείων που καλύπτουν τους εργαζόμενους της ΠΗΓΑΣΟΣ, που ζήτησαν να γίνει ο πλειστηριασμός, που την αφορούσε, γιατί θεωρούν ότι έτσι θα πάρουν μέρος των δεδουλευμένων τους και ότι θα τους προσλάβει ο νέος ιδιοκτήτης.

Τους είπαμε, όμως, δημόσια τη δική μας γνώμη ότι με βάση τον τροποποιημένο κώδικα της πολιτικής δικονομίας τα χρήματα από τον πλειστηριασμό της ΠΗΓΑΣΟΣ θα πάνε, και μάλλον όλα, στους τραπεζίτες και ότι δεν υπάρχει εγγύηση ότι νέος γνωστότατος ιδιοκτήτης Ιβάν Σαββίδης θα κρατήσει στη δουλειά τους ήδη εργαζόμενους.

Η ΛΑΕ ζητά και θα αγωνιστεί, ώστε να πάνε όλα τα χρήματα του σημερινού πλειστηριασμού της ΠΗΓΑΣΟΣ για να πληρωθούν τα δεδουλευμένα των εργαζομένων και να δεσμευτεί ο νέος ιδιοκτήτης ότι δεν θα χάσουν την δουλειά τους.

Εάν αυτά δεν γίνουν, τότε οι μόνοι ωφελημένοι από το σημερινό πλειστηριασμό θα είναι οι τράπεζες, ο κύριος Σαββίδης και η διαπλοκή.”

2 4 7 8

Αποτροπή πλειστηριασμών και στο Ειρηνοδικείο Μαραθώνα

Με την δυναμική τους παρουσία η Επιτροπή Αγώνα Ωρωπού, η Ενωτική Πρωτοβουλία κατά των Πλειστηριασμών, η Εθνική Ομοσπονδία Ενώσεων Προστασίας Δανειοληπτών και μέλη της ΛΑ.Ε δεν επέτρεψαν να ξεκινήσει η διαδικασία πλειστηριασμών στο Ειρηνοδικείο Μαραθώνα.

Η παρουσία τους στην είσοδο του Ειρηνοδικείου ανάγκασε «κοράκια» και συμβολαιογράφους να αποχωρήσουν.

Με συνθήματα «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», «Αυτοί μιλάνε για κέρδη και ζημιές, εμείς μιλάμε γι’ ανθρώπινες ζωές», «Η περιουσία η λαϊκή δεν είναι για τα δόντια σου κοράκι Κοντονή», «Κοράκια, κοράκια ηλεκτρονικά, αυτός ο νόμος θα μείνει στα χαρτιά», «Με μέτωπο λαέ σήκω και πολέμα, ΕΕ και ΔΝΤ σου πίνουνε το αίμα», δήλωσαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους από τον Σεπτέμβρη και με τη δυναμική τους παρουσία να ανατρέψουν τα σχέδια κυβέρνησης και τραπεζιτών για την αρπαγή της λαϊκής περιουσίας.

WP_20170726_16_05_02_Pro WP_20170726_16_14_39_Pro

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας