ΔΕΗ: Δεν έχεις να πληρώσεις τον λογαριασμό;-Τότε “πεθαίνεις”!-Και”πεθαίνουν” όλο και περισσότεροι!

2631
λογαριασμό

Αν δεν έχεις να πληρώσεις τον λογαριασμό της ΔΕΗ, τον οποίον φορτώνουν έξτρα με δημοτικά τέλη, ΕΡΤ κ.λ.π και στα οποία προστίθεται το “ληστρικό” βάρος του ΕΤΜΕΑΡ, για να ασκείται, δήθεν, πράσινη πολιτική και στην ουσία για να κερδοσκοπούν οι εταιρείες ΑΠΕ, τότε, σύμφωνα με τους νεότερους κανονισμούς, ξεκινάει η διαδικασία εξπρές και σε ελάχιστο χρόνο σου κόβουν το ρεύμα. Με δύο λόγια, κράτος, ΔΕΗ και ιδιωτικές εταιρείες ηλεκτρισμού, σε καταδικάζουν σε αργό βασανιστικό θάνατο.

Σήμερα επισκέφθηκα με ηλικιωμένο άνθρωπο, βαριά άρρωστο και πολλά χρόνια άνεργο, ανίκανο άλλωστε για εργασία, τα γραφεία της ΔΕΗ στην Αριστείδου 13.

Ο ηλικιωμένος, Μανώλης Κ., μόνος στη ζωή, δεν έχει πληρώσει, λόγω εξαθλίωσης, αφού ζει μονάχα με το κοινωνικό επίδομα, πολλούς λογαριασμούς της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα η τελευταία να του κόψει ανάλγητα το ρεύμα, να τον βγάλει από το πελατολόγιο της και να τον εντάξει στην καθολική υπηρεσία.

Ζήτησα και είδα μαζί με τον Μανώλη Κ. την διεύθυνση της ΔΕΗ  και υποβάλλαμε, σχεδόν ικετευτικά, το αίτημα να επιδειχθεί στη συγκεκριμένη περίπτωση κάποια επιείκεια, λόγω και ιατρικών αναγκών και να συνδεθεί εκ νέου το ρεύμα στο σπίτι του άπορου συμπολίτη μας και να περιορισθεί δραστικά το χρέος, ώστε να γίνει δυνατό να εξοφληθεί με μια ρύθμιση πολλών δόσεων συμβατή με το πενιχρό εισόδημα του.

Η απάντηση της διεύθυνσης της ΔΕΗ ήταν ξερή και άτεγκτη: μπορούμε να κάνουμε μια ρύθμιση για τα χρέη του ξεχωριστά τόσο στη ΔΕΗ όσο και στην καθολική υπηρεσία, χωρίς, όμως, να τα περιορίσουμε και στη συνέχεια να πληρώσει ο Μανώλης Κ. την πρώτη δόση και στο ένα και στο άλλο χρέος και τότε μόνο θα επανασυνδέσουμε το ρεύμα, με τον διακανονισμό να έχει ως προϋπόθεση για να να διατηρηθεί, ότι μαζί με τις δόσεις θα πληρώνονται από εδώ και πέρα κανονικά και οι νέοι λογαριασμοί της ΔΕΗ.

Όταν ο Μανώλης Κ. αντέτεινε πως είναι σε τέτοια οικτρή οικονομική κατάσταση, ώστε να μην έχει να φάει και επομένως αδυνατεί να βρει χρήματα για να πληρώσει τις υψηλές για αυτόν δόσεις που του προτείνονται και πολύ περισσότερο να είναι συνεπής στο μέλλον σε ένα τέτοιο διακανονισμό, η διεύθυνση του απάντησε ξερά και κοφτά ότι τότε δεν μπορεί να κάνει τίποτα!!!

Φύγαμε με τον Μανώλη Κ. κατηφείς, προσβεβλημένοι, με σκυμμένο το κεφάλι και αμίλητοι.

Δεν τόλμησα να ρωτήσω καν τον Μανώλη, τι θα κάνει., Μόνος του ψιθύρισε καθώς φεύγαμε, ότι έρχεται χειμώνας και χειμώνας με κεριά δεν βγαίνει.

Όταν χωρίζαμε μου ψέλλισε ένα ευχαριστώ για την συμπαράσταση και χάθηκε μέσα στην πολύβουη πλατεία Ομονοίας.

Δεν ξέρω τι θα κάνει ο Μανώλης Κ. . Αυτό που ξέρω είναι ότι άνθρωποι όπως ο Μανώλης Κ. είναι πολλοί και μέσα στην αδυσώπητη κρίση που ζούμε και η οποία χειροτερεύει, οι άνθρωποι αυτοί πληθαίνουν και η εξαθλίωση τους μεγαλώνει…

Το ερώτημα, πάντως, που αιωρείται και επανέρχεται με όλο και μεγαλύτερη δριμύτητα είναι απλό και αυτονόητο: υπάρχει κράτος που να κάνει κάτι για αυτούς τους πολλούς και κάθε λογής Μανώληδες στην χώρα , οι οποίοι χάνουν τα σπίτια τους, χάνεται η δουλειά τους, χάνεται το εισόδημα τους και δεν έχουν να πληρώσουν ούτε το νοίκι ούτε το ρεύμα τους;

Ή το κράτος υπάρχει μόνο για τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ, για τους ημέτερους ολιγάρχες, για τις τράπεζες και τις εταιρείες ηλεκτρισμού;

Ν.Ζ

Υ.Γ: Μια και μίλησα για τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, μου ήρθε ο εξοφλητικός λογαριασμός τετραμήνου για ένα μικρό γραφείο, περίπου, 25 τετραγωνικών μέτρων που διατηρώ στην Αθήνα. Ο εξοφλητικός λογαριασμός τετραμήνου, χωρίς να υπολογίσουμε το ποσό που είχα πληρώσει έναντι και χωρίς να έχω κλιματισμό ή κάτι ανάλογο, ούτε οποιαδήποτε ηλεκτρική συσκευή, ήταν 130ευρώ(!), περισσότερα από όσα πληρώνει τετραμελής οικογένεια στο σπίτι της, με όλα τις σχετικές ηλεκτρικές συσκευές, εκ των οποίων 130 ευρώ, περίπου τα 50 ευρώ, ήταν δημοτικά τέλη!

Έλεος κύριοι του Δήμου Αθήνας! Είναι αδιανόητο τα μισά ,σχεδόν, χρήματα του λογαριασμού της ΔΕΗ να πηγαίνουν για να πληρωθούν οι πελατειακές σχέσεις των Δημάρχων, τα άθλια έργα βιτρίνας όπως αυτό στην Πανεπιστημίου κ.α. Όπως αδιανόητο είναι δημοτικά τέλη, ΕΡΤ, ΕΤΜΕΑΡ κ.λ.π κ.λ.π να φτάνουν καμία φορά το ποσό που χρεώνεται για το ηλεκτρικό ρεύμα!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας