Δίκη φαρσοκωμωδία Λαφαζάνη. Μεθόδευσαν αναβολή. Επιδιώκουν ομηρία. Ούτε καταδίκη ούτε αθώωση.

2179
φτωχών

Το κυβερνητικό και πολιτικό κατεστημένο, με όχημα τη Δικαιοσύνη, μεθόδευσε για άλλη μια φορά αναβολή της δίκης του Παναγιώτη Λαφαζάνη για τους πλειστηριασμούς, την ώρα που έχει αποφασιστεί και προωθείται ένα εφιαλτικό κύμα αρπαγής πρώτων κατοικιών από κυβέρνηση, κατεστημένα κέντρα και Τράπεζες.

Ο Εισαγγελέας της έδρας πρότεινε καταρχήν και σκόπιμα την αναβολή της δίκης του Λαφαζάνη και των συγκατηγορουμένων του με το επιχείρημα ότι απουσίαζαν ουσιώδεις αστυνομικοί μάρτυρες κατηγορίας από τους δεκάδες της Γενικής Ασφάλειας που ήταν παρόντες και μια συμβολαιογράφος μάρτυρας κατηγορίας.

Στην πρόταση του Εισαγγελέα αντέδρασαν οι συνήγοροι των κατηγορουμένων Σαράντος Θεοδωρόπουλος , Άρης Κωνσταντάκης, Γιάννης Ραχιώτης και ο Π. Λαφαζάνης, ζητώντας τη βίαιη προσαγωγή των μαρτύρων που απουσίαζαν χωρίς καμία δικαιολογία.

Ειδικότερα ο Π. Λαφαζάνης παίρνοντας το λόγο τόνισε στην αίθουσα ότι η αναβολή είναι μεθοδευμένη από κυβέρνηση και τα κατεστημένα κέντρα, τα οποία δεν θέλουν ούτε να μας καταδικάσουν αλλά ούτε να μας αθωώσουν γιατί τρέμουν στην πρώτη περίπτωση το πολιτικό κόστος, τις πολιτικές συνέπειες και την κοινωνική κατακραυγή, ενώ στη δεύτερη περίπτωση τρέμουν το θετικό πολιτικό μήνυμα που θα εκπεμφθεί στο κίνημα και τους πολίτες. Αυτά τα κέντρα θέλουν να μας κρατάνε οιονεί κατηγορούμενους και ομήρους για να τρομοκρατούν το Κίνημα και τους πολίτες που διεκδικούν τα δικαιώματά τους.

Είναι αδιανόητο, συνέχισε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, να μην κατηγορείται κανένας πολιτικός από όλους όσους πτώχευσαν, ξεπούλησαν, λήστεψαν, φτωχοποίησαν τον ελληνικό λαό και μετέτρεψαν την Ελλάδα σε οικονομικό και πολιτικό προτεκτοράτο και ο μόνος που κάθεται αυτήν την ώρα στο εδώλιο να είμαι εγώ και οι συναγωνιστές μου γιατί προσπαθήσαμε να γλυτώσουμε πρώτες κατοικίες φτωχών οικογενειών από την άδικη αρπαγή των Τραπεζών, οι οποίες τράπεζες, μάλιστα, έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί για αυτά τα κόκκινα δάνεια.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης υπογράμμισε  ότι κατηγορεί τις Δικαστικές Αρχές, διότι ενώ έχουν καθίσει εμάς στο εδώλιο με διάτρητες κατηγορίες, την ίδια ώρα επί τέσσερα χρόνια δεν βάζουν ούτε στο Αρχείο, αλλά ούτε προωθούν, απόλυτα τεκμηριωμένη μήνυση που έχω καταθέσει εδώ και τέσσερα χρόνια για το μέγα σκάνδαλο της τρίτης ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών αλλά την διατηρούν στο ψυγείο, παρότι κόστισε 40 δις ευρώ στον πενόμενο ελληνικό λαό.

Το Δικαστήριο τότε, γυμνό από επιχειρήματα για αναβολή, ζήτησε ολιγόλεπτη διακοπή για να λάβει την τελική απόφαση του επί της πρότασης του Εισαγγελέα.

Με την επανέναρξη της διαδικασίας, ο Εισαγγελέας, αφού αντελήφθη το φιάσκο της αιτιολογίας που πρότεινε για την αναβολή της δίκης, φάσκοντας και αντιφάσκοντας, πρότεινε μια διαφορετική αιτία για την αναβολή: Τη μη νόμιμη κλήτευση ενός εκ των κατηγορουμένων.

Και στη νέα πρόταση για αναβολή της δίκης, που μανιωδώς επεδίωκε η έδρα, οι συνήγοροι των κατηγορουμένων και ο ίδιος ο Παν. Λαφαζάνης πρότειναν, τουλάχιστον, την επίσπευση του ορισμού της δίκης με την Πρόεδρο του Δικαστηρίου να μιλάει αρχικά ακόμα και για τη διεξαγωγή της το Σαββατοκύριακο.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης απευθυνόμενος στον Εισαγγελέα τον ρώτησε πότε ανακάλυψε τη μη νόμιμη κλήτευση κατηγορουμένου; Μετά την αποτυχημένη πρόταση του για αναβολή της δίκης λόγω μη παρουσίας ορισμένων μαρτύρων; Γιατί το Δικαστήριο δεν είχε ελέγξει το στοιχειώδες, ότι είχαν κλητευθεί όλοι οι κατηγορούμενοι; Τέλος το Δικαστήριο γιατί δεν προβαίνει σε ενέργειες σε βάρος όσων ούτε καν είχαν θυροκολλήσει το κλητήριο θέσπισμα; Φυσικά, ο Π. Λαφαζάνης δεν πήρε απάντηση.

Να σημειώσουμε εδώ ότι δύο εκ των κατηγορουμένων βρίσκονταν καθ’ οδόν σύμφωνα με τον εκπρόσωπό τους για αυτό δεν ήταν παρόντες στη διαδικασία.

Τελικά, όμως, με προφανή σκοπιμότητα, το Δικαστήριο αποφάσισε την αναβολή της δίκης πάνω από 6 μήνες, συγκεκριμένα για τις 23/6/20, προκαλώντας θυμηδία και αντιδράσεις από το πυκνό ακροατήριο που είχε κατακλύσει ασφυκτικά την αίθουσα του Δικαστηρίου προς συμπαράσταση στους κατηγορούμενους.

Κάτι μεθοδευμένα ανάλογο συνέβη πριν λίγους μήνες και με τη δίκη κατά Λαφαζάνη μετά από μήνυση Fund με έδρα την Μολρόβια της Λιβερίας, το οποίο τον κατηγορούσε για παρεμπόδιση πλειστηριασμού για τον οποίο το Fund ενδιαφέρετο. Και τότε πάλι μεθοδευμένα ανεβλήθη η δίκη, γιατί απουσίαζαν όλως τυχαίως και οι 7 μάρτυρες κατηγορίας.

Το τραγικό είναι ότι ενώ συμβαίνουν όλα τούτα και για πρώτη φορά διεξάγεται μια καθαρά κατασκευασμένη πολιτική δίκη-σκευωρία στα μεταπολιτευτικά χρονικά, όταν όσοι κατέστρεψαν την χώρα έχουν μετατραπεί σε τιμητές και την κυβερνούν διαχρονικά, δεν υπάρχει καμία δημοσιότητα στη σκευωρία και στο πολιτικοαστυνομικοδικαστικό σκάνδαλο, πλην ελαχίστων φωτεινών εξαιρέσεων.

Πολύ γρήγορα, όμως, οι κατασκευαστές της ψεύτικης “κανονικότητας” στην ελληνική μπανανία, τέως και νυν, θα πληρώσουν ακριβά για το κατάντημα του τόπου, τον εθνικό εξευτελισμό του και την εξαθλίωση του ελληνικού λαού.

 

Ν.Ζ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας