Γ.Κύρτσος: Νέα φαρμακερά βέλη κατά της Ν.Δ. για διαχείριση της πανδημίας

783
Νέα φαρμακερά βέλη κατά της Ν.Δ

Με διπλή ανάρτηση ασκεί έντονη κριτική για τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης

Νέα εσωκομματική μαχαιριά δέχτηκε η «γαλάζια» παράταξη από τον Γιώργο Κύρτσο. Ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας παθαίνει αρκετά συχνά το τελευταίο χρονικό διάστημα… κρίσεις ειλικρίνειας, ασκώντας οξύτατη κριτική στην κυβέρνηση και μάλιστα σε δημόσια θέα. Το τελευταίο χτύπημα ήρθε χθες μέσα από τον λογαριασμό του στο twitter, στον οποίο ανάρτησε το εξής φαρμακερό σχόλιο κατά της κυβέρνησης, αναφερόμενος στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης που μαίνεται: «Ο τουρισμός μας έχει σοβαρό υγειονομικό μειονέκτημα έναντι όλων των ανταγωνιστικών προορισμών. Θάνατοι ανά εκατ. κατοίκους το τελευταίο 7ήμερο: Ελλάδα 42,9. Ιταλία 31,6. Τουρκία 25,5. Γαλλία 24,4. Ισπανία 13,5. Κύπρος 5. Πορτογαλία 1,3. Πέρυσι ήμασταν οι καλύτεροι, το 2021 οι χειρότεροι».

Μάλιστα, μόλις μία ώρα μετά, ο Γιώργος Κύρτσος «ξαναχτύπησε», πυροβολώντας εκ νέου την κυβέρνηση με νέα ανάρτηση. Όπως έγραψε χαρακτηριστικά, «στις 28 Απριλίου 2020 είχαμε στην Ελλάδα δύο θανάτους από κορονοϊό. Εναν χρόνο αργότερα έχουμε μέσα σε ένα 24ωρο 92 θανάτους. Τι λένε οι αρμόδιοι για την τεράστια διαφορά και πώς θα την αντιμετωπίσουμε σε χρόνο ρεκόρ; Έχω πει την άποψή μου από τον Νοέμβριο, πολύ πριν φτάσουμε εδώ». Πράγματι, ο ευρωβουλευτής έχει εκφράσει ανοιχτά τις αντιρρήσεις του για τους κυβερνητικούς χειρισμούς πλειστάκις από την αρχή της πανδημικής κρίσης.

Προ δεκαπενθημέρου άλλωστε, ο ευρωβουλευτής καταλόγισε ευθύνες όχι μόνο στα κυβερνητικά στελέχη, αλλά και στους ίδιους τους επιστήμονες, καταγγέλλοντας πως το κλίμα χαλάρωσης σε κάποιους πολίτες επήλθε επειδή οι λοιμωξιολόγοι έγιναν πολιτικοί και ο υπουργός έστειλε τον κόσμο στα χωριά για Πάσχα. Πάντως, τις τελευταίες εβδομάδες τα εσωκομματικά καρφιά, όχι μόνο από τον Γιώργο Κύρτσο, αλλά και από τη «γαλάζια» Κοινοβουλευτική Ομάδα, είναι αλλεπάλληλα και πλέον καθημερινό φαινόμενο.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες μέρες τοπικοί βουλευτές, όπως ο Ιάσων Φωτήλας, ο Στράτος Σιμόπουλος και ο Ανδρέας Κατσανιώτης, αντέδρασαν ανοιχτά στις παλινωδίες της κυβέρνησης με το άνοιγμα του λιανεμπορίου σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα, Κοζάνη, ζητώντας δημόσια εξηγήσεις από το Μαξίμου για τα δύο μέτρα και δύο σταθμά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας