Γρηγορόπουλος: Αστυνομικός νόμος στην Αθήνα-Όψεις «δικτατορίας» με άλλοθι την πανδημία

1109
Αστυνομικός νόμος στην Αθήνα

Σε προσαγωγές ατόμων προχώρησε η αστυνομία το πρωί της Κυριακής στα Εξάρχεια καθώς σε ισχύ είναι η απαγόρευση συναθροίσεων με αφορμή και την επέτειο δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Να «μπλοκάρει» τυχόν συγκεντρώσεις και πορείες επιχειρεί η αστυνομία από το πρωί της Κυριακής, στα Εξάρχεια κι ενώ σε ισχύ είναι η απαγόρευση συγκεντρώσεων με αφορμή την επέτειο δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπολου.

Λίγο μετά τις 11:00 το πρωί, η αστυνομία διέλυσε ομάδα συγκεντρωμένων ατόμων σε βιβλιοπωλείο, στη συμβολή των οδών Γραβιάς και Μπενάκη, που σκοπό είχαν να κατευθυνθούν στα Προπύλαια, όπου στις 12:30 έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση.

 

Δυνάμεις της αστυνομίας στα Εξάρχεια
Δυνάμεις της αστυνομίας στα Εξάρχεια

Λίγο πριν, η ομάδα δράσης τους περικύκλωσε για να μείνουν στο σημείο και να μην γίνει η συγκέντρωση. Εκείνοι, διαμαρτυρόμενοι βγήκαν στο δρόμο κι άνοιξαν πανό. Σημειώνεται ότι έχουν γίνει προσαγωγές ατόμων.

Δυνάμεις της αστυνομίας στα Εξάρχεια

Σύμφωνα με τις πληροφορίες το πανό των συγκεντρωμένων έγραφε: «Αμέτρητα τα θύματα της πανδημίας, της ανεργίας και της φτώχειας των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων. Μ’ αγώνες τιμάμε τα θύματα της κρατικής τρομοκρατίας».

Δυνάμεις της αστυνομίας στα Εξάρχεια

Προσαγωγές στα Εξάρχεια

Λίγο αργότερα, σε προσαγωγές ατόμων προχώρησε η αστυνομία, κοντά στην πλατεία Εξαρχείων.

Είχε προηγηθεί συγκέντρωση πάνω από 20 ατόμων στην οδό Ναυαρίνου, τα οποία ήθελαν να κατευθυνθούν στο σημείο που άφησε την τελευταία του πνοή ο Αλέξης Γρηγορόπουλος και να αφήσουν ένα λουλούδι στη μνήμη του.

Σκηνικό έντασης στην Πατησίων

Ανάλογο σκηνικό διαδραματίστηκε και στην οδό Πατησίων το μεσημέρι της Κυριακής.

Ομάδα περίπου 40 ατόμων ξεκίνησαν πορεία κρατώντας πανό. Αστυνομικές δυνάμεις έκλεισαν τον δρόμο στους διαδηλωτές, εγκλωβίζοντάς τους στη στοά Φέξη και ορισμένοι εξ αυτών κατέφυγαν σε πολυκατοικία προκειμένου να αποφύγουν την προσαγωγή.

Τουλάχιστον 60 προσαγωγές για παραβίαση του lockdown και της απαγόρευσης συναθροίσεων

Σε τουλάχιστον 60 προσαγωγές είχαν προχωρήσει οι αστυνομικές αρχές μέχρι περίπου τις 14:00 το μεσημέρι της Κυριακής.

Στους προσαχθέντες επιβάλλεται πρόστιμο 300 ευρώ για την παραβίαση των μέτρων περιορισμού λόγω κορονοϊού.

 Διαδηλώσεις στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου

Σε ισχύ η απαγόρευση συναθροίσεων

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, οι συναθροίσεις τεσσάρων ή περισσοτέρων ατόμων απαγορεύονται λόγω κινδύνου διασποράς του κορονοϊού. Πιο συγκεκριμένα, η απαγόρευση ξεκινά στις 05:00 και θα τερματιστεί στις 24:00 της 6ης Δεκεμβρίου 2020.

Κλειστοί σταθμοί του μετρό και ηλεκτρικού, διεκόπησαν δρομολόγια του τραμ

Κατόπιν απόφασης της Αστυνομίας δεκάδες σταθμοί του μετρό και του ηλεκτρικού είναι κλειστοί.

Συγκεκριμένα, κλειστοί είναι οι σταθμοί Ομόνοια, Πανεπιστήμιο, Σύνταγμα, Ακρόπολη, Μοναστηράκι, Βικτώρια, Σεπόλια, Αττική, Μέγαρο Μουσικής και Ευαγγελισμός στις γραμμές 1,2 και 3.

Με νεότερη εντολή έκλεισαν και οι σταθμοί Μεταξουργείο, Αμπελόκηποι, Πανόρμου, Συγγρού Φιξ, Νέος Κόσμος, Δάφνη, Αιγάλεω, Ελαιώνας, Κεραμεικός, ενώ στον ηλεκτρικό έκλεισαν οι σταθμοί Κάτω Πατήσια, Άγιος Νικόλαος, Θησείο, Πετράλωνα, Καλλιθέα.

Οι συρμοί διέρχονται από τους σταθμούς αυτούς χωρίς στάση.

Στο τραμ, διεκόπησαν τα δρομολόγια  από τη στάση Αιγαίο στη Νέα Σμύρνη έως το Σύνταγμα. Η κίνηση του τραμ γίνεται από τη Βούλα έως τη στάση Αιγαίο.

Βασική Πηγή: Sputnik

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας