Γράφουν για τον Π. Λαφαζάνη αλλά ερήμην του!

3439
αττίλας

Δύο δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών κάνουν την τιμή στον Π. Λαφαζάνη να ασχολούνται μαζί του, ενώ καταπιάνονται και με το 2ο συνέδριο του Αριστερού Ρεύματος.

Το ένα είναι δημοσίευμα του news247 και το άλλο δημοσίευμα της ΕΦ.ΣΥΝ.

Και τα δύο δημοσιεύματα γράφουν για τον Παν. Λαφαζάνη και την στάση του απέναντι στο Αριστερό Ρεύμα και την ΛΑ.Ε αλλά όπως μας πληροφορεί ο ίδιος, ερήμην του και χωρίς καμία επικοινωνία μαζί του.

Φαίνεται πως άλλοι ομιλούν και πληροφορούν πιο έγκυρα τους δημοσιογράφους για τις σκέψεις και τα σχέδια του Π. Λαφαζάνη.

Ο Βασ. Σκουρής, μάλιστα, ο συντάκτης του δημοσιεύματος του news247, φτάνει να μιλάει για “τέλος εποχής” του Λαφαζάνη, καθώς, όπως λέει, αρνήθηκε να συμμετάσχει στην Κεντρική Επιτροπή του Αριστερού Ρεύματος, λες και η συμμετοχή στην τελευταία είναι το αποκλειστικό κριτήριο της πολιτικής δράσης. Ράβδος εν γωνία, άρα βρέχει…

Το αξιοπερίεργο είναι ότι ο ίδιος ο συντάκτης ισχυρίζεται ότι η πλειοψηφία των ηγετικών στελεχών της ΛΑ.Ε κατηγορούν τον Παν. Λαφαζάνη για “εθνικοπατριωτικές θέσεις“!

Ειλικρινά δεν καταλαβαίνουμε.

Από πότε είναι κατηγορία για αυτήν την υποτιθέμενη “πλειοψηφία των ηγετικών στελεχών της ΛΑ.Ε” να έχει κάποιος “εθνικές” και “πατριωτικές” θέσεις;

Που είναι το μεμπτό; Που είναι το πρόβλημα; Και αυτά τα υποτιθέμενα ηγετικά στελέχη της ΛΑ.Ε τι θέσεις έχουν; Μεμπτό θα έπρεπε, ίσα-ίσα, να ήταν το αντίθετο: να υποστήριζε κάποιος μηεθνικές” και μηπατριωτικές” θέσεις και πολύ χειρότερα “αντεθνικές” και “αντιπατριωτικές” απόψεις. Όπως μεμπτό θα ήταν να μην συνέδεε τον πατριωτισμό με τον διεθνισμό, πράγματα αδιαχώριστα για την προοδευτική σκέψη και δράση.

Μπορεί κάποιοι να γράφουν για “τέλος εποχής” του Λαφαζάνη αλλά δυστυχώς δεν σκέφτονται καθόλου παρομοίως οι κατεστημένοι κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ και της Ν.Δ, οι οποίοι κυνηγούν αγρίως τον Π. Λαφαζάνη και του φορτώνουν σκευωρίες, δίκες και σειρά από άλλες κατηγορίες που αφορούν 21 άρθρα του Ποινικού Κώδικα.

Και μιας και μιλάμε για δίκες του Λαφαζάνη, δεν είδαμε ούτε μια λέξη στην κυριολεξία(!) να γραφτεί για τις πρωτοφανείς για τη μεταπολίτευση πολιτικού χαρακτήρα διώξεις εναντίον του Λαφαζάνη ούτε από το news247 ούτε από την ΕΦ.ΣΥΝ, που κατά τα άλλα τόσο πολύ κόπτονται κατά του αυταρχισμού και ενδιαφέρονται για το πολιτικό μέλλον του πρώην Γραμματέα της ΛΑ.Ε και του Α.Ρ .

Τόση ευαισθησία! Αλλά βλέπετε, ο Παν. Λαφαζάνης δεν διώκεται για “σκάνδαλα“, ούτε είναι “Παπαγγελόπουλος” και δεν έχει σχέση με τα δικομματικά καραγκιοζιλίκια που παίζονται στη Βουλή γύρω από τη “Novartis“, τα οποία δεν αγγίζουν, αντίθετα κουκουλώνουν το κατά τα άλλα υπαρκτότατο και μείζον σχετικό σκάνδαλο!

Κ.Μ

 

Υ.Γ: Οι απόψεις του Παν. Λαφαζάνη τόσο για την ΛΑ.Ε όσο και για το Αριστερό Ρεύμα και την στάση του απέναντί τους, όπως μας πληροφορεί ο ίδιος, είναι διατυπωμένες με σαφήνεια στο κείμενο του με τίτλο: “Επαναθεμελίωση της Αριστεράς-Μέτωπο Εθνικής και Κοινωνικής Απελευθέρωσης” (βλ. Iskra )

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας