Γκάφες ή εσκεμμένη “εκτέλεση” της Κύπρου από Κ. Μητσοτάκη;

562
Γκάφες ή εσκεμμένη

Το χειρότερο δυνατό σενάριο- εν όψει μάλιστα και της ομιλίας Ερντογάν στις 20 του μήνα- εκτυλίσσεται για την Κύπρο καθώς ο ΟΗΕ για πρώτη φορά υποβάθμισε την Κυπριακή Δημοκρατία κάνοντας λόγο για “ελληνοκυπριακή κοινότητα”.

Και όμως η αναφορά αυτή του ΟΗΕ δεν ήρθε τυχαία. Ακολούθησαν μια σειρά από “γκάφες” (;) του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη

  • Πρώτη γκάφα: Δεν συμπεριέλαβε την Κύπρο στην συμφωνία με Ερντογάν για “ήρεμο καλοκαίρι” αφήνοντας το “πεδίο ελεύθερο” στην Τουρκία
  • Δεύτερη γκάφα: Συναντήθηκε με τον “ψευτοπρόεδρο” των Κατεχομένων Ε. Τατάρ με τον οποίο και … φωτογραφήθηκε. Μια φωτογραφία που είχε δημοσιευτεί πριν καιρό και προκάλεσε πολλά ερωτηματικά. Ποιος είναι ο Τατάρ που συνομιλεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό; Πότε συνάντησε ακόμη και τυχαία ο Τούρκος Πρόεδρος τον Κύπριο ομόλογό του; Ποτέ! Διότι έτσι θα τον νομιμοποιούσε.
  • Τρίτη γκάφα: Σε τουιτ ο Κ. Μητσοτάκης ανέφερε τα εξής: ” Με αφορμή τη συζήτηση που είχαμε με τον ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών επανέλαβα ότι δεν νοείται λύση στο Κυπριακό έξω από το πλαίσιο της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα. Είναι κάτι που έχουμε επαναλάβει σε όλους τους τόνους και αποτυπώνεται στα Συμπεράσματα”. Ποια πολιτική ισότητα; Αντιλήφθηκε κάποιος από το περιβάλλον του πρωθυπουργού το τι έγραψε ο Κ. Μητσαοτάκης; Αντιλήφθηκαν ότι αυτό συνιστά νομιμοποίηση της τουρκικής εισβολής  και κατοχής;
  • Τέταρτη γκάφα: Ο Κ. Μητσοτάκης δεν αντέδρασε στα λεγόμενα του ΟΗΕ περί “ελληνοκυπριακής κοινότητας”.
  • Πέμπτη γκάφα: Kανείς από το πρωθυπουργικό περιβάλλον δεν μίλησε για την προσπάθεια ΟΗΕ να συμπεριληφθεί στην αναφορά ο όρος “αυτοδιοικούμενες περιοχές”

Και επειδή γκάφα επαναλαμβανόμενη δεν συνιστά γκάφα,, μάλλον πάνε προς “εκτέλεση” την Κυπριακή Δημοκρατία….

Aναφορά ΟΗΕ σε “ελληνοκυπριακή κοινότητα” – Kαμία ελληνική αντίδραση

Έρχεται τώρα ο ΟΗΕ και “πιάνει” την σπόντα Μητσοτάκη περί “πολιτικής ισότητας” και υποβαθμίζει την Κυπριακή Δημοκρατία στο επίπεδο της “ελληνοκυπριακής ισότητας”.

Τί έγινε αυτόματα; Μητσοτάκης και ΟΗΕ δίνουν στον Ερντογάν αυτό που ζητά εκβιάζοντας: Κυριαρχική ισότητα!

Συγκεκριμένα, αίσθηση και οργή προκάλεσε, η δήλωση της Ειδική Αντιπροσώπου του ΓΓ των ΗΕ Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, η οποία αναφερόμενη στη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Αναστασιάδη στην Κύπρο την Δευτέρα στις 5 Ιουλίου, χαρακτήρισε και υποβάθμισε την Κυπριακή Δημοκρατία, σε ελληνοκυπριακή κοινότητα.

Και πάλι δεν αντέδρασε κανείς από Ελλάδα…

Κυπριακό: Βολιδοσκόπηση ΟΗΕ για αναφορά σε δυο «αυτοδιοικούμενες περιοχές»

Προ ημερών, τα Ηνωμένα Έθνη διά της απεσταλμένης τους, Τζέιν Χολ Λουτ, προχώρησαν σε μια πρόταση “βόμβα” για τα θεμέλια της Κύπρου.

Συγκεκριμένα, η Τ.Χ. Λουτ βολιδοσκόπησε τις προθέσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς για το ενδεχόμενο να συναινέσει στην παραχώρηση νέων «δώρων» στην τουρκική πλευρά.

Συγκεκριμένα, η Τ. Χ. Λουτ αναφέρθηκε στην προσπάθεια της Γραμματείας να ενθαρρύνει την τουρκική πλευρά με τη συμπερίληψη στην έκθεση Καλών Υπηρεσιών για το Κυπριακό, που θα κατατεθεί εντός Ιουλίου στο Συμβούλιο Ασφαλείας, αναφοράς σε «αυτοδιοικούμενες περιοχές».

Το επιχείρημα της κ. Λουτ ήταν πως με αυτή την αναφορά στην έκθεση θα ικανοποιηθούν οι «ανησυχίες» των Τουρκοκυπρίων.

Είναι προφανές πως μια τέτοια αναφορά συνιστά εκχώρηση κυριαρχίας στο κατοχικό καθεστώς, γεγονός που υποδείχθηκε από την ελληνοκυπριακή πλευρά, που έδειξε την ενόχληση αλλά και τον εκνευρισμό της έναντι των μεθοδεύσεων αυτών.

Η απεσταλμένη του ΟΗΕ επιχείρησε να… καλοπιάσει τη Λευκωσία προβάλλοντας αναφορές που θα περιληφθούν στην έκθεση και ικανοποιούν την ελληνική πλευρά. Αναφορές, όμως, που παραπέμπουν στα αυτονόητα.

 

Image

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας