Για νέα πανδημία προειδοποιεί Γερμανός ιολόγος-Ισραήλ: Προσομοίωση πανδημίας σε πυρηνικά καταφύγια

775
Για νέα πανδημία προειδοποιεί

Η επιδημία του κινέζικου κορωνοϊού που προκαλεί την covid 19 δεν έχει ακόμα τελειώσει αλλά οι επιστήμονες έχουν αρχίσει ήδη να κάνουν λόγο και για νέα πανδημία  εναρμονιζόμενοι ίσως με όσα πρόσφατα μιλώντας  από την Cop 26, προέβλεψε ο Μπιλ Γκέιτς.

Στο πνεύμα αυτό ο Κριστιάν Ντρόστεν, Γερμανός ιολόγος, προειδοποίησε πως η διεθνής κοινότητα κινδυνεύει να βρεθεί αντιμέτωπη με μία νέα πανδημία.

Ειδικότερα, εκτιμά ότι, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, υπάρχει το ιδανικό έδαφος για να ξεσπάσει μία νέα πανδημία.

«Θα μπορούσε κάλλιστα», όπως επισημαίνει ο Κριστιάν Ντρόστεν, «να μεταπηδήσει ένας ιός από τα ζώα στον άνθρωπο και να έχουμε μία νέα πανδημία».

Η παγκόσμια εξάπλωση του κορωνοϊού είχε καταστροφικές επιπτώσεις στη ζωή μας για περισσότερο από 1,5 χρόνο και το τέλος της πανδημίας της νόσου Covid δεν είναι ακόμη ορατό.

Ωστόσο, ο Γερμανός ιολόγος εκτιμά ότι υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες για μία νέα πανδημία, σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα «Die Zeit», ο Ντρόστεν θεωρώντας επικίνδυνη τη σύγχρονη κτηνοτροφία.

«Η κτηνοτροφία προσφέρει ιδανικές συνθήκες για να προσαρμοστεί ένας ιός στον άνθρωπο». Για παράδειγμα, τα ρακούν, τα οποία εκτρέφονται για τη γούνα τους από τους Κινέζους συνδέονται με τον ιό «Sars» (Σοβαρό Οξύ Αναπνευστικό Σύνδρομο), ενώ στη Μέση Ανατολή, υπάρχουν καμήλες που θεωρούνται επικίνδυνες. «Οι καμήλες είναι φορείς του ιού Mers, ο οποίος μπορεί να μεταδοθεί από τα ζώα στον άνθρωπο», επισημαίνει.

Ο ίδιος προσθέτει ότι και η Ευρώπη αποτελεί πρόσφορο έδαφος αναπαραγωγής νέων παθογόνων: «Ούτε αυτό που συμβαίνει στη Γερμανία με τους χοίρους είναι καλό», υποστηρίζει εξηγώντας ότι στην πατρίδα του έχουν καταγραφεί τα πρώτα κρούσματα αφρικανικής πανώλης των χοίρων.

Οπως ανακοίνωσε πρόσφατα το υπουργείο Γεωργίας της χώρας, η ασθένεια επιβεβαιώθηκε σε χοίρους δύο αγροκτημάτων στο ανατολικό κρατίδιο του Βρανδεμβούργου.

Ο Κριστιάν Ντρόστεν εξέφρασε επίσης την ανησυχία του για τις περιοχές με πολλά είδη άγριων ζώων.

«Αρουραίοι τρέχουν σε στάβλους, νυχτερίδες κρέμονται από τις στέγες των σπιτιών. Τι ιούς φέρουν μαζί τους;», διερωτάται ο Γερμανός επιστήμονας.

Σε ότι αφορά την πανδημία της Covid, ο Ντρόστεν περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση στη χώρα του.

«Είμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης αυτή τη στιγμή», τόνισε ο επικεφαλής Ιολογίας στο ιατρικό κέντρο «Charité» του Βερολίνου αναφερόμενος στον αριθμό των ασθενών με επιπλοκές Covid που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ.

«Πρέπει κάτι να κάνουμε», προσθέτει και τονίζει ότι όλοι θα πρέπει να εμβολιαστούν με την τρίτη, αναμνηστική δόση του εμβολίου κατά της Covid.

Εκτός όμως από όσα λέει ο Κ. Ντόρστεν έχουμε και την περίπτωση του Ισραήλ όπου η κυβέρνηση κλείστηκε σήμερα μέσα σε ένα πολεμικό καταφύγιο για να προστατευτεί από το ξέσπασμα μιας φονικής νέας παραλλαγής του κορωνοϊού, στο πλαίσιο της άσκησης προσομοίωσης «Ωμέγα»

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Jerusalem Post», η ισραηλινή κυβέρνηση κλείστηκε σήμερα μέσα σε ένα πολεμικό καταφύγιο για να προστατευτεί από το ξέσπασμα μιας φονικής νέας παραλλαγής του κορωνοϊού. Επίσης και  η εφημερίδα «Times of Israel» υποστηρίζει ότι είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιούνται τέτοιες ασκήσεις προσομοίωσης.

Υπενθυμίζουμε ότι πριν ξεκινήσει η καταιγίδα Covid19 το ίδρυμα του Mπιλ Γκειτς μαζί με τον Άντονι Φάουτσι (ο οποίος κατηγορείται πλέον ευθέως για χρηματοδότηση εγκληματικών πειραμάτων σε συνεργασία με το περίφημο εργαστήριο ιολογίας της Ουχάν) πραγματοποίησαν άσκηση προσομοίωσης για αντιμετώπιση μιας πανδημίας.

Όλα αυτά λοιπόν φαίνονται πολύ ύποπτα. Κάποιοι έχουν συμφέρον από την παράταση της υγειονομικής δικτατορίας. Εταιρίες θησαυρίζουν πουλώντας φάρμακα και εμβόλια και κυβερνήσεις έχουν βρει την άριστη μέθοδο για να κρατούν τους πολίτες πειθήνιους.

Εν τω μεταξύ ελάχιστοι θα πρόσεξαν ότι σε όσα αναφέρει ο Κ. Ντόρστεν παραπάνω η κτηνοτροφία βρίσκεται στο στόχαστρο του.

Δεν είναι παράξενο ένας ιολόγος να κατηγορεί μια δραστηριότητα που ο άνθρωπος εξασκεί χιλιάδες χρόνια; Και δεν είναι παράξενο το γεγονός ότι αυτή η δραστηριότητα στοχοποιείται την ίδια εποχή που στην COP26 συζητούν για τον περιορισμό της λόγω εκπομπών CO2; 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας