Γιατί παραιτήθηκα από το Μέρα 25 του Γιάνη Βαρουφάκη

9348
ΜΕΡΑ 25

Επιστολή παραίτησης

Μετά από ενάμιση χρόνο στο DiEM25 και στο ΜέΡΑ25, μετά από πάρα πολλές δράσεις και επιτυχείς εκδηλώσεις και συναντήσεις, μια σειρά συσσωρευτικών στοιχείων με ώθησαν έπειτα από ώριμη σκέψη να θέσω εαυτόν εκτός κόμματος.

Οδηγήθηκα σε αυτήν την απόφαση για δύο λόγους:

Πρώτον, το ασαφές ιδεολογικό πλαίσιο του κινήματος καταφέρνει με εξαιρετικό τρόπο να ευθυγραμμιστεί στον υπέρτατο στόχο της απελευθέρωσης από την Χρεοδουλοπαροικία. Δεν φτάνει όμως μόνο αυτό για να φτιάξει κανείς έναν στρατό υποψήφιων, για να πετύχει στις εκλογές και για να έχει μια κοινοβουλευτική παρουσία θωρακισμένη από αντίπαλα αφηγήματα και συλλογισμούς. Αναφέρομαι συγκεκριμένα στον κ.Τάκη Μίχα, με την υποψηφιότητα του οποίου διαφωνώ. Θα ήταν ένας εξαίρετος υποψήφιος για την Νέα Δημοκρατία, όχι όμως για μια προοδευτική δύναμη όπως είναι το ΜέΡΑ25.

Και γιατί αυτό;

Γιατί ο κ. Τάκης Μίχας:

• Ταυτίζει τους δολοφόνους της ιστορίας, τους Ναζί, Έλληνες και Γερμανούς, με την Αριστερά και τον σοσιαλισμό (https://www.protagon.gr/epikairotita/ellada/giati-oxi-ethnikososialistes-26057000000).
• Ήταν μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Δράσης (http://www.drassi.gr/index.php?id=2150&yp_id=68).
• Ήταν υποστηρικτής της Δημιουργίας Ξανά (https://www.protagon.gr/epikairotita/politiki/dimiourgia-ksana-2-9675000000).
• Ήταν υπέρ της επίθεσης στην δημοκρατία και της απόλυσης χιλιάδων συμπολιτών μας μέσω του κλεισίματος της ΕΡΤ (https://www.protagon.gr/epikairotita/politiki/ti-makroniso-tha-tin-ekleinan-25438000000).
• Ήταν υπέρ του ΝΑΙ στο Δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015 την ίδια στιγμή που το ΜέΡΑ25 υποστηρίζει ότι είναι η προσωποποίηση του ΟΧΙ (φυσικά όμως και δεν είναι κατακριτέο το ότι κάποιος ενδέχεται να ψήφισε ΝΑΙ μέσα στο περιβάλλον φόβου που καλλιέργησαν τα μέσα) (https://www.protagon.gr/epikairotita/politiki/i-teleftaia-efkairia-41824000000).
• Είναι υπέρ των vouchers σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, από τα Δημοτικά και τα νηπιαγωγεία μέχρι τα Λύκεια., υποστηρίζοντας έμμεσα την ιδιωτική εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες της. (https://www.protagon.gr/apopseis/editorial/o-kratismos-stin-paideia-44341236316).

• Μιλά ανοικτά για πενταετή έξοδο από το ευρώ και δημιουργία αυτοδιοικούμενων ζωνών εξαθλίωσης εργαζομένων (https://www.protagon.gr/epikairotita/oikonomia/synistwsa-1848-h-eksodos-apo-tin-krisi-28738000000).

Δεν θα κρυφτώ πίσω από το δάκτυλο μου. Δεν το έχω κάνει ποτέ και δεν θα το κάνω ούτε τώρα. Η προσωπική μου ηθική, οι προσωπικές μου αξίες δεν μου επιτρέπουν, να αγνοήσω αυτές τις δημόσιες θέσεις, στο βωμό της συλλογικής προσπάθειας και του κοινού αγώνα. Μένω πιστός στις αρχές και στις αξίες μου, στις αξίες της Αριστεράς και της Δημοκρατίας, και δεν μπορώ να δεχτώ από κανέναν να ταυτίζει τους ήρωες με τους δολοφόνους, στους αγωνιστές με τους δωσίλογους. Δεν μου επιτρέπεται να διαγράψω από το μυαλό μου την Μακρόνησο, τον Μπελογιάννη και τον Λαμπράκη για κανέναν και για τίποτα.

Αυτός είναι ο ένας λόγος που αποχωρώ από κίνημα.

Ο δεύτερος λόγος, αφορά κυρίως εσωτερικά ζητήματα του κόμματος. Εσωτερική παρακμή, ανοργανωσιά, πισώπλατες μαχαιριές, δηθεν-ισμοί και κλίκες, είναι πράγματα που ο οποιοσδήποτε θα μπορούσε να δει σε ένα νεοσύστατο κόμμα αλλά και σε μεγαλύτερα. Αυτά όμως δεν πρέπει να είναι αποδεκτά σε ένα κόμμα που κουνάει το δάκτυλο στα υπόλοιπα, κατηγορώντας τα για χαμένη ψήφο και διαφθορά ακριβώς επειδή δρουν με την συγκεκριμένη λογική. Ο νοών νοείτω…

Εύχομαι λοιπόν σε όλους τους πραγματικούς συντρόφους μέσα στο ΜέΡΑ25, που μπορεί να συγκρουσθήκαμε κάποιες φορές αλλά στο τέλος πέρα από φίλοι γίναμε και συντρόφοι και συνοδοιπόροι, καλή επιτυχία στις εκλογές και καλή σταδιοδρομία. Για τους υπόλοιπους που πέσανε στον λάκκο της ανηθικότητας, φορώντας τον μανδύα της ηθικής για τους έξω, τους ενημερώνω ότι η αλήθεια θα λάμψει και όταν λάμψει, θα τυφλώσει πολλούς!

Εγώ θα παραμείνω πιστός στις αρχές μου και θα συνεχίσω να μάχομαι καθημερινά δίπλα στις προοδευτικές δυνάμεις για να μην ξεχάσουμε ποτέ το παρελθόν και ποιοι μας έφεραν εδώ!

Πρόκειται για αποχώρηση Φώτη Κιζάκη, ενός νέου ανθρώπου και συμπολίτη μας, από το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη,  που στην ανοιχτή επιστολή του διαχωρίζει τη θέση του και διαπιστώνει προσάρτηση Δεξιών υποψηφίων, εσωτερική παρακμή, ανοργανωσιά, πισώπλατες μαχαιριές, δήθεν-ισμοί και κλίκες…. στο κόμμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας