Γιατί είναι απαραίτητη η στήριξη της ΛΑΕ στις εκλογές, από τους αγρότες

συνέδριο

 

«Δεν απελπίζομαι, διότι στην απελπιστική κατάσταση που είμαι, έχει αρχίσει να δημιουργείται μέσα μου η ελπίδα». Καρλ Μαρξ

Την επόμενη Κυριακή στην κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση, κατεβαίνει η Λαϊκή Ενότητα, που παρά τα τραύματα της από τις Ευρωεκλογές, αποτελεί την μόνη αληθινή, πραγματικά ριζοσπαστική δύναμη, με το πιο επεξεργασμένο φιλολαϊκό πρόγραμμα διεξόδου από την κρίση, στις διαμορφωμένες σημερινές κοινωνικοοικονομικές συνθήκες.

Είναι αλήθεια, οι όποιες αδυναμίες μας, προβλήματα μας σε θέματα τακτικής κλπ., θα συζητηθούν σε ένα συνέδριο το οποίο θα αποτελέσει ένα νέο ξεκίνημα στο πολιτικό υποκείμενο της πραγματικής Αριστεράς.

Σε τούτο το σημείωμα απλά και περιεκτικά, θα προσπαθήσω να ωθήσω τους φίλους αγρότες, τους λόγους γιατί είναι απαραίτητο να στηρίξουν την ΛΑΕ.

Ήτοι:

1) Το σκληρό νόμισμα Ευρώ, αποτελεί ένα σοβαρό εμπόδιο για την αύξηση των εξαγωγών στα αγροτικά προϊόντα. Με την πρόταση της ΛΑΕ για επιστροφή στο εθνικό μας νόμισμα, θα δώσει ώθηση στις εξαγωγές, τεράστια δυναμική, καθώς και αύξηση της ρευστότητας.

2) Η έξοδος μας από την Ε.Ε. θα δώσει συγκριτικά πλεονεκτήματα στα αγροτικά προϊόντα και απαλλαγμένοι από διάφορους περιορισμούς – ντιρεκτίβες, καθώς και επιβλαβείς συμφωνίες ,Βλέπε CETA, συμφωνία Καναδά- Νότιας Αφρικής που υποσκάπτουν και σαμποτάρουν τα παραδοσιακά μας προϊόντα- brand name, όπως φέτα, λάδι, επιτραπέζιες ελιές Καλαμών κλπ.

3) Η δημιουργία μιας Τράπεζας Αγροτικής, με δημόσιο χαρακτήρα, θα αποτελέσει ένα δυναμικό εργαλείο για τους αγρότες, με χαμηλά επιτόκια, καθώς και μηδενικά επιτόκια για τους νέους  και τους υπερχρεωμένους αγρότες.

4) Άμεση μείωση του υψηλού ΦΠΑ, το πολύ στο 5 – 6% για τα αγροτικά μηχανήματα, σπόρους, φυτοφάρμακα, λιπάσματα, για άμεση μείωση του κόστους παραγωγής.

5) Ενίσχυση της εγχώριας λιπασματοβιομηχανίας, σποροπαραγωγής από Δημόσια κέντρα, φυτοφαρμάκων, της κατασκευής αγροτικών μηχανημάτων ( δεν κατασκευάζεται ούτε ένα τρακτέρ στην Ελλάδα, παρά τα Ινστιτούτα και τα Πολυτεχνεία μας που κάνουν τεράστια δουλειά), προκειμένου να απαλλαγούμε από το πολυεθνικό κεφάλαιο και να μειώσουμε το τεράστιο κόστος των εισαγωγών.

6) Ενίσχυση συνεργατικών- συνεταιριστικών σχημάτων για την παραγωγή τυποποιημένων ποιοτικών προϊόντων, όπου οι συμμετέχοντες αγρότες, αφενός θα αυξήσουν τον όγκο παραγωγής τους  σε ομοειδή προϊόντα, αφετέρου θα λάβουν προστιθέμενη αξία τα προϊόντα τους.

7) Δημιουργία δημοπρατηρίων με δημόσιο και λαϊκό έλεγχο, προκειμένου οι αγρότες να απαλλαγούν από την μάστιγα των μεσαζόντων και των απατεώνων εμπόρων που παίρνουν τα προϊόντα τους σε εξευτελιστικές τιμές.

8) Ενίσχυση των Γεωτεχνικών Πανεπιστημίων ( Γεωπόνων, Δασολόγων, Κτηνιάτρων) καθώς και των ερευνητικών ινστιτούτων, απαλλάσσοντας τα παραπάνω από τα διάφορα εκ του πονηρού Ευρωπαϊκά προγράμματα ( ΕΣΠΑκλπ.), με ταυτόχρονη αξιοποίηση των νέων Γεωτεχνικών Επιστημόνων, διευρύνοντας την συρρικνωμένη παραγωγική βάση και δημιουργώντας καινοτόμα αγροτοδιατροφικά προϊόντα, εως τα αρωματικά- φαρμακευτικά βότανα των Δασών, της τεράστιας βιοποικιλότητας που διαθέτουμε και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα.

9) Εξυγίανση των ντοματοβιομηχανιών, ζαχαρουργείων, και ανάλογα με την οικονομική έρευνα αγοράς, δημιουργία συνεταιριστικών εργοστασίων, που ειδικότερα σήμερα, με τα νέα προϊόντα που αναδεικνύονται, λόγω κλιματεδαφικών συνθηκών, ήτοι η βιομηχανική και φαρμακευτική κάνναβη, αυξάνουν θεαματικά την συμμετοχή του πρωτογενούς τομέα στο ΑΕΠ της χώρας.

10) Γραφείο εξαγωγών σε κάθε Νομό, αποτελούμενο από Γεωτεχνικούς και Οικονομολόγους, για την εξερεύνηση νέων αγορών παγκοσμίως.

Για τους παραπάνω σημαντικούς λόγους και όχι μόνο, προτείνω στους φίλους αγρότες, να ενισχύσουν την ΛΑΕ, για να εισέλθει στην Βουλή, διότι η αγωνιστική της παρουσία και το φιλολαϊκό της πρόγραμμα, είναι το πιο άρτιο για την διέξοδο από την κρίση και βεβαίως  μην ξεχνάμε η δομική κρίση του Καπιταλισμού  δεν  ξεπερνιέται  στο  εσωτερικό του  αλλά  εκτός των  τειχών  του.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας