Γερμανοτουρκικός άξονας-“Nein” Γερμανίας σε εμπάργκο όπλων στην Τουρκία. Δικαιολογεί αγορά S-400

695
Γερμανίας σε εμπάργκο όπλων στην Τουρκία

Αντίθετος στο εμπάργκο όπλων κατά της Τουρκίας δηλώνει ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας σε συνέντευξή του στο γερμανικό πρακτορείο dpa που αναδημοσιεύει η τουρκική έκδοση της Deutsche Welle.

«Στρατηγικά δεν το βλέπω σωστό. Η Τουρκία είναι εταίρος του ΝΑΤΟ δεν είναι εύκολο να γίνει» δηλώνει ο Γερμανός υπουργός αναφερόμενος στην ελληνική πρόταση για εμπάργκο στις εξαγωγές όπλων προς την Τουρκία.

Μάλιστα ο κ. Μάας δικαιολογεί την απόφαση της Τουρκίας να προμηθευτεί τα ρωσικής κατασκευής αντιαεροπορικά μακρού βεληνεκούς S-400: «Επειδή η Τουρκία αν και εταίρος του ΝΑΤΟ δεν μπόρεσε να αγοράσει πυραύλους από τις ΗΠΑ, τους βρήκε πολύ εύκολα από τη Ρωσία».

«Φυσικά, υποστηρίζουμε την εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα και δεν πρέπει να αποκλείσουμε μόνιμα έναν εταίρο του ΝΑΤΟ από τη συνεργασία εξοπλισμού», δήλωσε.

Μεταξύ άλλων ο Γερμανός υπουργός, κάνει αναφορά στις κυρώσεις που έχει αποφασίσει η Ε.Ε. κατά της Άγκυρας, στις γεωτρήσεις και τις έρευνες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, αποφεύγοντας συστηματικά χαρακτηρισμούς όπως «παράνομες» γεωτρήσεις, ή «παραβίαση κυριαρχικών δικαιωμάτων» . Κλείνοντας, ο υπουργός λέει ότι δεν έχει χάσει τις ελπίδες του για μία διπλωματική λύση του προβλήματος.

Photo Screenshot Hurriyet.com

Οι δηλώσεις του Μάας έρχονται να καταδείξουν ξεκάθαρα ότι η Γερμανία επιχειρεί να συσφίξει περαιτέρω τις σχέσεις  με την Τουρκία, χαλυβδώνοντας τον γερμανοτουρκικό άξονα, ενώ την ίδια ώρα η Γερμανία δεν διστάζει να αδειάσει στην κυριολεξία τις ΗΠΑ, επωφελούμενη των κυρώσεων που οι τελευταίες επέβαλαν στην Τουρκία.

Ο στενός άξονας Γερμανίας  και Τουρκίας καταδεικνύει ότι η Ελλάδα είναι μάταιο να περιμένει τίποτα θετικό από την ΕΕ, παρά μόνο σφοδρές πιέσεις για την υποταγή της στην Τουρκία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας