Γερμανία: Σε ιστορικό χαμηλό το ποσοστό του SPD. Πολιτική κατάρρευση της Γερμανικής σοσιαλδημοκρατίας

1149
merkel
Αξιοσημείωτη πολιτική φθορά καταγράφει και η καγκελάριος Angela Merkel
Σε ιστορικό χαμηλό διαμορφώνεται το ποσοστό που λαμβάνουν οι Σοσιαλδημοκράτες στη Γερμανία την ώρα που προχωρούν οι διαπραγματεύσεις για το σχηματισμό του Μεγάλου Συνασπισμού.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της που διενήργησε η Infratest dimap για λογαριασμό του πρώτου καναλιού της γερμανικής δημόσια τηλεόρασης ARD, το CDU/CSU παραμένει στο 33%, ενώ το SPD χάνει ακόμη τρεις μονάδες και βλέπει το ποσοστό του να συρρικνώνεται στο 18%.
Η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) και οι Φιλελεύθεροι (FDP) κερδίζουν από μία μονάδα και φτάνουν στο 14% και στο 10% αντίστοιχα, ενώ από 11% συγκεντρώνουν οι Πράσινοι και η Αριστερά, με τους πρώτους να ανεβαίνουν κατά δύο μονάδες.
Στην ερώτηση σχετικά με το τι θα έπρεπε να συμβεί εάν το SPD δεν εγκρίνει τελικά την συμμετοχή του στον κυβερνητικό συνασπισμό, το 56% τάσσεται υπέρ της διεξαγωγής νέων εκλογών, ενώ κυβέρνηση μειοψηφίας θα επιθυμούσε το 40%.
Αλλά και η καγκελάριος Merkel φαίνεται ότι έχει υποστεί σημαντική πολιτική φθορά, καθώς μόνο ένας στους δύο Γερμανούς θεωρεί θετική την προοπτική της διακυβέρνησης της χώρας εκ νέου από την ίδια, ενώ το αντίστοιχο μέγεθος ήταν 61% μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου και 71% στην αρχή της κυβερνητικής της θητείας, το 2013.
Πολύ χειρότερη ωστόσο είναι η εικόνα για τον Martin Schulz, με του οποίου τις επιδόσεις είναι ικανοποιημένο μόλις το 25%.
Το 71% των ερωτηθέντων δεν δείχνει καμιά κατανόηση για την καθυστέρηση στον σχηματισμό κυβέρνησης, ενώ το 64% εκφράζει την ανησυχία ότι εξαιτίας της καθυστέρησης πολλά ζητήματα εσωτερικής πολιτικής παραμελούνται, ενώ η χώρα χάνει την επιρροή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Επί της ουσίας των διαπραγματεύσεων, οι μισοί Γερμανοί εγκρίνουν την συμφωνία που έχει επιτευχθεί μεταξύ των κομμάτων για τον περιορισμό της επανένωσης οικογενειών προσφύγων, με το 38% να δηλώνει ότι η σχετική νομοθεσία κινείται προς την λάθος κατεύθυνση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας