Γαλλικό ΥΠΑΜ: Υπογράφηκε η πώληση Belharra στην Ελλάδα-Τυπική η έγκριση ΗΠΑ

435
Γαλλικό ΥΠΑΜ: Υπογράφηκε η πώληση Belharra

Η συμφωνία για την πώληση τριών γαλλικών φρεγατών στην Ελλάδα «μόλις υπογράφηκε», ανακοίνωσε το Υπουργείο Ενόπλων Δυνάμεων της Γαλλίας σήμερα, κρίνοντας ως άκυρη και άκαιρη την προσφορά που υπέβαλαν οι ΗΠΑ, μέσω ανακοίνωσης της DSCA που προκάλεσε αναστάτωση.

«Από τη στιγμή που έχουμε συζητήσει με τους Έλληνες, η αμερικανική προσφορά δεν είναι πλέον στο τραπέζι. Επιπλέον, έχουμε υπογράψει το συμβόλαιο με τους Έλληνες. Μονογραφήθηκε πριν από λίγες ημέρες», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο, το Υπουργείο Ενόπλων Δυνάμεων.

Σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα L’Equipe, την είδηση επιβεβαίωσε και η Αθήνα .

Πηγή του ΥΠΕΘΑ δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο: «Η ελληνογαλλική συμφωνία είναι σε ισχύ και θα συνεχιστεί. Έγινε στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο. Το ανακοίνωσε ο ίδιος ο Έλληνας πρωθυπουργός».

Το Παρίσι ισχυρίζεται ότι ενημερώθηκε από την Ουάσιγκτον για την ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ:

«Οι Αμερικανοί μας είχαν προειδοποιήσει ότι θα βγει αυτή η ανακοίνωση», ανέφερε το γαλλικό υπουργείο Ενόπλων Δυνάμεων.

«Μας έγραψαν, λέγοντας ‘για χάρη των καλών μας σχέσεων, μετά το πρόβλημα της AUKUS, σας προειδοποιούμε’. Δεν υπάρχει καμία διάθεση από την πλευρά τους να προχωρήσουν περαιτέρω», είπε η ίδια πηγή.

«Αυτό που συνέβη εκεί ήταν απλώς το αποτέλεσμα μιας διοικητικής διαδικασίας προσφοράς που προφανώς ήταν περίπλοκο να σταματήσουν από διοικητική άποψη», πρόσθεσε το γαλλικό Υπουργείο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας