Γαλλία: Ταχύπλοα στη Λιβύη για παρεμπόδιση μεταναστών και προσφύγων

466
λιβύη

Η Γαλλία θα δωρίσει έξι ταχύπλοα στο Πολεμικό Ναυτικό της Λιβύης προκειμένου να παρεμποδίζεται η μετακίνηση μεταναστών και προσφύγων από την Αφρική στην Ευρώπη.

Την απόφαση της γαλλικής κυβέρνησης γνωστοποίησε χθες, Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου, η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας Φλοράνς Παρλί, επιβεβαιώνοντας μια πληροφορία που δημοσίευσε πρώτη η εφημερίδα Le Monde.

Η Παρλί είχε ήδη αναφερθεί στην απόφαση αυτή στη διάρκεια συνάντησής της με τον πρωθυπουργό της Λιβύης Φάγεζ αλ Σάρατζ, στο περιθώριο της Διάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια, τη 17η Φεβρουαρίου.

«Ανακοίνωσε την παραχώρηση στη Λιβύη έξι ταχύπλοων, τα οποία θα παραδοθούν από την άνοιξη», δήλωσε η Γιασμίν-Ευά Φαρές-Εμερί, εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Γαλλίας, στη διάρκεια της εβδομαδιαίας ενημέρωσης των διαπιστευμένων συντακτών.

Η Γαλλία θα αγοράσει τα ταχύπλοα, πλεούμενα με ημιάκαμπτο κύτος της γαλλικής βιομηχανίας Sillinger, και θα τα παραχωρήσει στη Λιβύη, διευκρινίστηκε από το Παρίσι.

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας «η ενέργεια αυτή εγγράφεται στο πλαίσιο της υποστήριξης της Γαλλίας στις προσπάθειες του λιβυκού ναυτικού να αγωνιστεί εναντίον της παράνομης μετανάστευσης».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας