Γαλλία: Συνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις. Αποκλεισμός του Λούβρου

905
γαλλία

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι Γάλλοι εργαζόμενοι ενάντια στα νέα μέτρα με τα οποία η κυβέρνηση Μακρόν κατά των συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων. 

Να σημειωθεί ότι μεγάλες ήταν και οι απεργιακές διαδηλώσεις της Πέμπτης σε Παρίσι και Μασσαλία, όπου υπολογίζεται ότι συμμετείχαν πάνω από 250.000 και 110.000 εργαζόμενοι αντίστοιχα.

Την Παρασκευή πραγματοποίησαν κινητοποίηση στο Λούβρο, το μουσείο με τους περισσότερους επισκέπτες στον κόσμο και σε μια συμβολική κίνηση απέκλεισαν την είσοδό του, ζητώντας από τους επισκέπτες να δείξουν αλληλεγγύη.

Οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα σε πολλούς κλάδους προγραμματίζουν νέες κινητοποιήσεις από την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου που ορίστηκε ως η επόμενη πανεθνική «μέρα κινητοποίησης». Αγωνιστικές πρωτοβουλίες προγραμματίζονται και για την Πέμπτη 23 του μήνα, με προτάσεις για «φωτισμένες διαμαρτυρίες» από το σούρουπο και μετά. Επίσης, στις 24 Ιανουαρίου πολλές οργανώσεις προσανατολίζονται ήδη σε διοργάνωση νέας 24ωρης απεργίας, αφού εκείνη τη μέρα αναμένεται να συζητηθούν στο υπουργικό συμβούλιο οι νέες ανατροπές.

Μετά τη μεγάλη απεργία της 5ης Δεκεμβρίου γίνονται επαναλαμβανόμενες απεργίες σε διάφορους κλάδους, με αποφάσεις και Γενικών Συνελεύσεων. Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα των σιδηροδρομικών (αλλά και των εργαζομένων σε πολλές γραμμές του μετρό της πρωτεύουσας) που συνεχίζουν αποφασιστικά τον αγώνα τους, όπως στην περιοχή των Βερσαλιών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας