Γαλλία–Πρωτομαγιά: Σφοδρές συγκρούσεις με την αστυνομία και 17 συλλήψεις διαδηλωτών

524
Μαζικές διαδηλώσεις για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς

Μαζικές διαδηλώσεις για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς έγιναν σε πολλές πόλεις της Γαλλίας παρά τα περιοριστικά μέτρα για τον κοροναϊό.

Απαίτησαν κοινωνική και οικονομική δικαιοσύνη

Περίπου 300 πορείες διοργανώθηκαν στο Παρίσι, αλλά και σε άλλες πόλεις όπως η Λιόν, η Νάντ, η Λιλ η Τουλούζ κλπ όπου συμμετείχαν χιλιάδες εργαζόμενοι και απαίτησαν κοινωνική και οικονομική δικαιοσύνη, εκφράζοντας την αντίθεσή τους, στα σχέδια της κυβέρνησης Μακρόν για την αλλαγή των παροχών ανεργίας.

Οι διαδηλώσεις είχαν δυναμισμό και ένταση ενώ υπήρξαν σε πολλές περιπτώσεις και σφοδρές συγκρούσεις με την αστυνομία, όπως φαίνεται από τα βίντεο που ανάρτησε στον λογαριασμό του στο twitter ο Γάλλος δημοσιογράφος Clément Lanot.

Σύμφωνα με δήλωση των αρμόδιων αρχών στο Reuters έγινα 17 συλλήψεις στο Παρίσι, όπου είχε αναπτυχθεί δύναμη 5.000 αστυνομικών

Επίσης η αστυνομία στη Λιόν διέλυσε μία ομάδα περίπου 200 διαδηλωτών που πετούσαν πυροτεχνήματα, όπως ανέφερε σε ανάρτησή της στο Twitter, η νομαρχία Οβέρνη-Ρον-Αλπ.

Συνδικάτα και Κίτρινα Γιλέκα

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ στο Παρίσι, τα μέλη των εργατικών ενώσεων και συνδικάτων διαδήλωσαν μαζί με τα «Κίτρινα Γιλέκα», το κίνημα διαμαρτυρίας που προκάλεσε μία σειρά αντικυβερνητικών διαδηλώσεων πριν από τρία χρόνια, αλλά και από εργαζόμενους στους τομείς που δέχθηκαν σκληρό πλήγμα από τους περιορισμούς της πανδημίας, όπως, ο τομέας του πολιτισμού.

Τα εισοδήματα των τεμπέληδων

Οι διαδηλωτές, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους φορούσαν μάσκες συμμορφούμενοι με τα προβλεπόμενα μέτρα κατά του κοροναϊού, κρατούσαν πανό που έγραφαν: «Τα μερίσματα και όχι οι παροχές ανεργίας είναι τα εισοδήματα των τεμπέληδων» και «Θέλουμε να ζήσουμε, όχι να επιβιώσουμε».

Κατάργηση της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης των ανέργων

«Πακτωλός χρημάτων πηγαίνει σε αυτούς που έχουν πολλά χρήματα, ενώ λιγότερα χρήματα πηγαίνουν σε όσους που δεν έχουν τίποτα, όπως αντανακλάται στο σχέδιο της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης των ανέργων, το οποίο θέλουμε να καταργηθεί» δήλωσε ο Φιλίπ Μαρτίνεζ ηγέτης της ένωσης εργαζομένων CGT.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας