Γαλλία: Πανεθνική απεργία των δημοσίων υπαλλήλων στις 10 Οκτωβρίου

1072
Γαλλία
Το σύνολο των συνδικάτων του δημόσιου τομέα καλεί τους δημόσιους υπαλλήλους να απεργήσουν και να διαδηλώσουν στις 10 Οκτωβρίου για να «κάνουν να ακουστούν» οι «βαθιές διαφωνίες» τους για τα «αρνητικά» μέτρα της κυβέρνησης, τα οποία «συσσωρεύονται» για τους δημόσιους υπαλλήλους, ανέφεραν σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν.

Οι ομοσπονδίες CFDT, CFE-CGC, CFTC, CGT, FA, FO, FSU, Unsa και Solidaires διαμαρτύρονται για το πάγωμα της μισθολογικής εξέλιξης, την επαναφορά της ημέρας άνευ αποδοχών στις αναρρωτικές άδειες, την προοπτική της κατάργησης 120.000 θέσεων εργασίας στον δημόσιο τομέα, καθώς και την «απλή αντιστάθμιση» της αύξησης της γενικής εισφοράς κοινωνικής ασφάλισης (CSG) που εξετάζεται για τους δημόσιους υπαλλήλους, μέτρα τα οποία θεωρούν «απαράδεκτα».

Η 10η Οκτωβρίου είναι η καθορισμένη ημερομηνία για ραντεβού με το υπουργείο Δημόσιων Λογαριασμών με θέμα το μισθολογικό.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν είχε δεσμευθεί κατά την προεκλογική περίοδο για περιστολή δαπανών ύψους 60 δισ. ευρώ σε ορίζοντα πενταετίας, δέσμευση που αναλαμβάνει να φέρει εις πέρας η κυβέρνηση υπό τον πρωθυπουργό Εντουάρ Φιλίπ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας