Γαλλία: Ο Melenchon μίλησε ταυτόχρονα σε Λυών και Παρίσι… ως ολόγραμμα

2428
melenchon

O Jean-Luc Melenchon, ο υποψήφιος της ριζοσπαστικής αριστεράς, στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας, επωφελήθηκε της τεχνολογίας κατά την έναρξη της προεκλογικής του εκστρατείας σε συγκέντρωση στη Λυών σήμερα και κατά τη διάρκεια της ομιλίας του εκεί, ένα τρισδιάστατο ολόγραμμά του εμφανίστηκε ταυτόχρονα σε μια άλλη συγκέντρωση στο Παρίσι.
Ο Μελανσόν επιχείρησε να εκμεταλλευτεί την τεχνολογία με την χρήση ολογράμματος και να προσδώσει κάτι το σύγχρονο στην υποψηφιότητά του, προκαλώντας τον ενθουσιασμό χιλιάδων υποστηρικτών του, την ώρα μάλιστα που η έναρξη της προεκλογικής του εκστρατείας συνέπεσε με εκείνη της επικεφαλής της γαλλικής ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν.
Ο Γάλλος πολιτικός δεν είναι ο πρώτος που χρησιμοποιεί αυτού του είδους την τεχνολογία, καθώς το 2014 ο τότε πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χρησιμοποίησε ένα τεράστιο ολόγραμμα για να απευθυνθεί στους υποστηρικτές του, ενώ ο Ινδός Ναρέντρα Μόντι κατάφερε να νικήσει τους αντιπάλους του με μια προεκλογική εκστρατεία που περιλάμβανε ολογράμματα στις ομιλίες του σε χωριά σε κάθε γωνιά της χώρας του.
Ο Ζαν-Λυκ Μελανσόν προσπάθησε σήμερα να παρουσιάσει τον εαυτό του ως το βασικό αντίπαλο της Μαρίν Λεπέν, επιλέγοντας την πόλη της Λυών, όπως εκείνη, και σχεδόν την ίδια χρονική στιγμή με εκείνη για την επίσημη έναρξη της εκστρατείας του.
Κατά την διάρκεια της ομιλίας του ο Μελανσόν αναφέρθηκε στον υποψήφιο του Σοσιαλιστικού Κόμματος Μπενουά Αμόν, που από την πλευρά του απηύθυνε έκκληση για ενότητα στις δυνάμεις της Αριστεράς.

«Όλοι θέλουν να αποσύρουν το νόμο Ελ Κομρί (τον αμφιλεγόμενο νόμο για τις εργασιακές σχέσεις), μεταξύ αυτών ο υποψήφιος των Σοσιαλιστών. Αναρωτιέμαι τί τους εμποδίζει;» τόνισε ο Μελανσόν, η δημοτικότητα του οποίου ανέρχεται σε διψήφια ποσοστά (11-11,5%), σύμφωνα με δημοσκόπηση της BVA που δημοσιοποιήθηκε την Παρασκευή.

Την ίδια ώρα ο Ζαν-Λυκ Μελανσόν τάχθηκε υπέρ της αποχώρησης της Γαλλίας από τις ευρωπαϊκές συνθήκες:
«Η Ευρώπη, την αλλάζουμε ή την εγκαταλείπουμε!» τόνισε καταγγέλλοντας έναν «άσεμνο κόσμο όπου η περιουσία 8 δισεκατομμυριούχων ισοδυναμεί με εκείνη που κατέχει το 50% της ανθρωπότητας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας