Βritish Airways: Αποσύρεται η πολιτική «απόλυσης και επαναπρόσληψης» με κουτσουρεμένους μισθούς

554
απόλυσης

Η πολιτική της «British Airways» να απολύει το πλήρωμα της καμπίνας και στη συνέχεια να το επαναπροσλαμβάνει με κουρεμένους μισθούς έως και 50%, είναι πλέον «εκτός συζήτησης», δήλωσε το αφεντικό της βρετανικής αεροπορικής εταιρείας, Άλεξ Κρουθ.

Όπως μεταδίδει το BBC, «τα συνδικάτα και οι βουλευτές είχαν κατηγορήσει την αεροπορική εταιρεία ότι ακολουθούσε μια πολιτική της «απόλυσης και της επαναπρόσληψης», με βάση την οποία, ορισμένοι εργαζόμενοι έβλεπαν στο μισθό τους περικοπές ύψους έως και 50%.

Μιλώντας σε βουλευτές της βρετανικής Επιτροπής Επιλογής Μεταφορών, ο Άλεξ Κρουθ τόνισε ότι «δεν θα υπάρχει ανάγκη έκδοσης νέων συμβάσεων».

Η British Αirways κατέληξε σε συμφωνία με το σωματείο «Unite» σε ότι αφορά τις τις εργασιακές συμβάσεις των αεροσυνοδών την περασμένη εβδομάδα.

Η απόφαση αυτή ανακοινώνεται αφότου είχε προκληθεί η έντονη αντίδραση του σωματείου να μειώσει έως και 13 χιλιάδες θέσεις εργασίας περικόπτοντας τους μισθούς, εν μέσω κατακόρυφης πτώσης της ζήτησης στα αεροπορικά ταξίδια.

Ο Κρουθ τόνισε επίσης ότι ήταν λυπηρό το γεγονός ότι χρειάστηκαν 73 ημέρες για τα σωματεία της «ΒΑ» που αφορούν τις αεροσυνοδούς να καθίσουν και να διαπραγματευτούν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας