“Βόμβα” Πενς: Στον αέρα η μελλοντική εμπορική συμφωνία ΗΠΑ-Βρετανίας

944
εμπορική

Θα δούμε“, ήταν η απάντηση του αντιπροέδρου των ΗΠΑ Μάικ Πενς την Παρασκευή, σε ερώτηση για το κατά πόσον η απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου να επιτρέψει στην κινεζική εταιρεία τηλεπικοινωνιών Huawei να έχει κάποιον, έστω και περιορισμένο, ρόλο στα δίκτυα 5G στην χώρα, θα οδηγήσει την Ουάσινγκτον να κάνει πίσω σε σχέση με μια μελλοντική εμπορική συμφωνία με το Λονδίνο.

Είμαστε βαθιά απογοητευμένοι“, ανέφερε ο Πενς μιλώντας στο δίκτυο CNBC, σχετικά με την απόφαση της κυβέρνησης του Μπόρις Τζόνσον.

Προ ημερών υπήρξε και σχετική τηλεφωνική συνδιάλεξη του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ με τον Βρετανό πρωθυπουργό, η οποία φέρεται να διεξήχθη σε έντονα φορτισμένο τόνο.

Όταν πήγα εκεί με εντολή του προέδρου τον Σεπτέμβριο για να συναντήσω τον πρωθυπουργό Τζόνσον, του είπα ότι αμέσως μετά την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, είμαστε έτοιμοι για άμεση διαπραγμάτευση συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου με το Λονδίνο“, εξήγησε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ.

Η κυβέρνηση Τραμπ εργάζεται προκειμένου να απομονώσει την κινεζική Huawei από το να αποκτήσει ευρύτερο αποτύπωμα σε χώρες – εταίρους των ΗΠΑ. Ειδικά όσον αφορά την ομάδα των πέντε χωρών με στενότατες σχέσεις σε επίπεδο υπηρεσιών πληροφοριών, ΗΠΑ, Η.Β., Καναδά, Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας, η απαίτηση της Ουάσινγκτον για διακοπή σχέσεων με την Huawei καθίσταται ισχυρότερη.

Το 2018, το Πεντάγωνο διέκοψε την πώληση συσκευών τηλεφώνων και μόντεμ των Huawei και ZTE, λόγω πιθανών κινδύνων ασφαλείας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας