«Βόμβα» Γιαννακόπουλου: «Πουλάω τον Παναθηναϊκό με 25 εκατ. ευρώ-Φεύγω»

1265
πουλάω

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αποκάλυψε ότι πουλάει τον Παναθηναϊκό!

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη και «ισχυρός άνδρας» της ΚΑΕ τόνισε στη συνέντευξη Τύπου πως η ομάδα πωλείται ενώ θα είναι υπό την εποπτεία του Παπαδόπουλου και Τριαντόπουλου.

Στη σημερινή συνέντευξη Τύπου ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ανακοίνωσε ότι η ΚΑΕ Παναθηναϊκός είναι προς πώληση έναντι 25 εκατ. ευρώ.

Όπως τόνισε ο «ισχυρός άνδρας» της ΚΑΕ μέχρι να ολοκληρωθεί η πώληση, η μπασκετική ομάδα θα είναι στα χέρια του Μάνου Παπαδόπουλου και του Τάκη Τριαντόπουλου με τα λεφτά που βγάζει η ομάδα.

Παναθηναϊκός και οικογένεια Γιαννακόπουλου

Αρχικά, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους έκανε λόγο για ανακρίβειες όσον αφορά στα οικονομικά. Ανέφερε συγκεκριμένα πως ο Μιχάλης Γεωργαντής, παλιός συνεργάτης του αείμνηστου Παύλου Γιαννακόπουλου τον ενημέρωσε πως από το 1987 η οικογένεια Γιαννακόπουλοι έβαλε στον Παναθηναϊκό 372,8 εκατ.ευρώ. «Από το 2012 και μετά, είτε μέσω προσωπικών χρημάτων είτε μέσω χορηγιών έχουν μπει στον Παναθηναϊκό ακόμη 63.000.000 ευρώ, σε αυτά προσθέστε όσα μπήκαν στην πολυμετοχικότητα», πρόσθεσε.

Εν συνεχεία, είπε ότι η οικογένειά του έχει βάλει στον σύλλογο πάνω από 450 εκατ.ευρώ, τόνισε πως κανονικά με αυτά τα δεδομένα δεν θα έπρεπε να πει τίποτα σε κανέναν, όμως τόνισε πως έχει μάθει να κοιτάει τον κόσμο στα μάτια και να λέει την αλήθεια.

Ο απολογισμός της σεζόν

Μιλώντας για τη φετινή σεζόν στον Ερασιτέχνη, είπε πως παρέλαβε ένα σύλλογο με χρέη 3,6 εκατ. Ευρώ, τα οποία πλέον είναι 550.000 ευρώ. Παράλληλα, σημείωσε ότι «για πρώτη φορά μετά από χρόνια, αποτρέψαμε να δοθεί ακόμη ένα πρωτάθλημα στον Ολυμπιακό στα χαρτιά. Ο Παναθηναϊκός είναι εδώ, όρθιος. Αυτό το κατάλαβαν τόσο οι φίλοι όσο κι οι εχθροί.»

Τι συνέβη στο μπάσκετ

Κάνοντας τον απολογισμό του για το μπάσκετ είπε ότι η σεζόν ξεκίνησε με τη δυσάρεστη έκπληξη της αποχώρησης του Ρικ Πιτίνο και εν συνεχεία αναφέρθηκε στον Αργύρη Πεδουλάκη. Χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη επιλογή λανθασμένη, καθώς και ο κόσμος δεν του έδωσε ευκαιρία, παρότι είχαν αποφασίσει να πάνε μαζί ως το τέλος. «Δυστυχώς ο κορονοϊός διέκοψε απότομα τη συνεργασία με τον κ. Πιτίνο. Ήμασταν στα playoffs της EuroLeague κι έτοιμοι για ακόμη ένα πρωτάθλημα», πρόσθεσε.

Επιπλέον, όσον αφορά στη σεζόν αναφέρθηκε στη διακοπή λόγω της πανδημίας, καθώς το μπάτζετ έτσι από τα 8 εκατομμύρια πήγε στα 11. Επίσης, έκανε λόγο για ήρεμη σεζόν χωρίς τον Ολυμπιακό και τόνισε πως απειλήθηκε η ζωή του στο ματς με τους ερυθρόλευκους στο ΣΕΦ, κάνοντας το παράπονο του για τους δημοσιογράφους και την Πολιτεία.

Το κεφάλαιο του γηπέδου

Σχετικά με το θέμα του νέου γηπέδου χαρακτήρισε τον Βοτανικό ως τον βασικότερο παράγοντα για το παρόν και το μέλλον του συλλόγου. Κάνοντας μια ανασκόπηση, τόνισε ότι το αρχικό πλάνο της Διπλής Ανάπλασης δεν περιελάμβανε γήπεδο μπάσκετ, η αξία της Λεωφόρου είναι στα 300 εκατομμύρια και ο ΠΑΟ θα έπαιρνε αντάλλαγμα στον Βοτανικό γήπεδο ποδοσφαίρου 28.000 θέσεων, ένα γήπεδο μπάσκετ 12.000 θέσεων, ένα γήπεδο για τον Ερασιτέχνη 3.000 θέσεων, και έναν χώρο για εμπορική εκμετάλλευση.

Σύμφωνα με τον Γιαννακόπουλο όλα κοστολογούνταν στα 125 εκατ.ευρώ, με τη συμφωνία να προέβλεπαν ακόμη 40. εκατ.ευρώ. Σημείωσε ότι ο Παναθηναϊκός προσφέρει 300 εκατ. Ευρώ σε έκταση, για να πάρει πίσω σε έκταση και χρήματα το ποσό των 165.000.000 ευρώ και ο Δήμος Αθηναίων θα παραχωρούσε τον Βοτανικό δια βίου για χρήση από τον Παναθηναϊκό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας